Dragnea s-a întâlnit cu Cioloş şi i-a cerut să-i demită pe miniştrii Justiţiei şi Agriculturii. Liderul PSD: Premierul se gândeşte la solicitarea mea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, liderul PSD, s-a întâlnit cu premierul Dacian Cioloş, la Palatul Victoria FOTO Mediafax
Liviu Dragnea, liderul PSD, s-a întâlnit cu premierul Dacian Cioloş, la Palatul Victoria FOTO Mediafax

Liviu Dragnea, liderul PSD, i-a cerut premierului Dacian Cioloş, într-o discuţie la Palatul Victoriei, să-i demită pe ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi pe cel al Agriculturii, Achim Irimescu. Cioloş i-a răspuns liderului PSD că analizează această propunere.

„Am cerut demiterea miniştrilor Justitiei şi Agriculturii“, a declarat Liviu Dragnea, joi, la depunerea de către Gabriela Firea a jurământului de învestitură în funcţia de primar general al Capitalei. 

Întrebat dacă este un criteriu să schimbe un ministru pentru o declaraţie, în condiţiile în care PSD a şi depus o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, care a fost respinsă, preşedintele PSD a răspuns: ”Încă am dreptul să am nişte puncte de vedete şi nişte solicitări. Doamna ministru al Justiţiei, în afară că a propus nişte şefi la parchete şi a scos o ordonanţă în mod netransparent de modificare a Codului penal, nu ştiu dacă a făcut altceva. Depinde de premier dacă o menţine sau nu. Se gândeşte, nu trebuie să îmi spună mie”.

Liderul PSD a sosit la ceremonia depunerii jurământului de către noul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, el spunând că a venit de la o întâlnire pe care a avut-o cu premierul Dacian Cioloş.

Dragnea a precizat că întâlnirea a vizat proiectul privind Casa regală şi că discuţia a durat aproximativ o oră.„Vin de la întâlnire cu domnul Dacian Cioloş, ne-am întâlnit la Guvern. Am discutat despre câţiva miniştri din Cabinet. Decizia e a lui dacă îi meţine sau nu. De asemenea, despre priorităţile pentru proiectele pe această vară. (...) Sperăm să avem cu cine să discutăm la Guvern, pentru că am văzut că sunt preocupaţi cu declaraţii războinice“, a spus Dragnea.

Despre miniştii de la Agricultură şi Justiţie, Achim Irimescu, respectiv Raluca Prună, liderul PSD afirmă că sunt „oameni care au venit cu o gentuţă în Guvernul României şi care fac rău, fac declaraţii şi nu fac nimic“.

  

Supărat pe postarea făcută pe Facebook de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, care a acuzat parlamentarii de tiranie, după votul pentru dezincriminarea conflictului de interese pentru parlamentari, Dragnea a afirmat:  „Cineva care n-are ce să facă îşi găseşte de treabă. Oamenii odihniţi tot timpul au idei. Noi ne-am aşteptat toţi , cei care am avut încredere în guvernul tehnocrat, că aceşti oameni ajung membrii ai cabinetului nu să posteze pe Facebook, nu să se specializeze în atacuri împotriva foştilor guvernanţi ci să facă lucruri“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite