Dragnea: Erau zvonuri despre Vanghelie că se întâlnea cu Băsescu şi Videanu şi sprijinea membri PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Gov.ro
Liviu Dragnea FOTO Gov.ro

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că a auzit că Marian Vanghelie ar fi avut întâlniri cu Traian Băsescu sau Adrian Videanu şi că ar fi ajutat anumiţi oameni din PDL, dar că aceste informaţii erau privite ca zvonuri.

Întrebat de presă dacă a avut informaţii că Marian Vanghelie ar fi ajutat-o în campania pentru alegerile europarlamentare pe Elena Băsescu, aşa cum se arată în motivarea deciziei de arestare a edilului, luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Dragnea a spus că a auzit de astfel de lucruri, ca zvonuri, dar că nu ştie amănunte.

"Aşa, erau multe zvonuri care circulau despre Marian Vanghelie, că se întâlnea cu Băsescu, că se întâlnea cu Videanu, că sprijinea PDL, că sprijinea anumiţi oameni din PDL. A apărut şi se lăuda că se întâlnea şi cu Iohannis, şi cu Rareş Bogdan, zvonuri circulau, dar...", a spus Dragnea.

Marian Vanghelie i-ar fi cerut omului de afaceri Marin Dumitru să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, se arată în motivarea deciziei de arestare a edilului, luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Dumitru Marin a relatat că în anul 2012, când fiul inculpatului şi-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash, iar în primăvara anului 2014, inculpatul i-a cerut să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, banii necesari acestei activităţi fiind scăzuţi din comisionul ce-i era cerut, (...) suma plătită pentru cele 9.000 semnături strânse fiind de câte 15 lei/ semnătură", potrivit documentului citat.

În cadrul motivării se face referire la mai multe "comisioane" luate de Vanghelie pentru atribuirea de contracte de către Primăria Sectorului 5.

Astfel, este descris modul în care a fost plătită petrecerea de revelion din 2014, organizată de către primar.

"Cu referire la comisionul cerut şi plătit pentru inculpat, acelaşi suspect a relatat că a achitat datoriile pe care inculpatul le avea la restaurantele Capşa şi MC Monnis, unde s-a organizat revelionul 2013, dar şi o parte din costurile petrecerii revelionului 2014 făcut la restaurantul Premier Palace care îi aparţine, la fel ca la cererea inculpatului şi scăzând din „datoria” către el, firmele sale au cumpărat publicitate la posturile OTV şi B1 TV (2.900.000 lei la OTV pentru firma Dioma, publicitate de care nu avea nevoie şi nici nu a fost difuzată), iar la B1 TV publicitatea a fost pentru Premier Palace şi a fost difuzată", conform motivării instanţei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite