Dragnea, despre referendumul pentru familie: Îl susţinem cu toată tăria. Sper ca în această primăvară să fie organizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a vorbit, marţi, la Parlament despre referendumul pentru modificarea Constituţiei, declarând că este „un subiect pe care PSD îl susţine cu toată tăria” şi accentuând că speră ca acesta să fie organizat în această primăvară. Proiectul de modificare a Constituţiei prevede ca familia să se întemeieze doar pe căsătoria între un bărbat şi o femeie.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat marţi că PSD susţine cu toată tăria referendumul de modificare a Constituţiei şi că poziţia sa şi a partidului au rămas neschimbate.

"Referendumul de modificare Constituţiei este un subiect pe care îl susţinem cu toată tăria. Şi sper ca în această primăvară acest referendum să se organizeze. Poziţia mea, şi cred că şi cea partidului, este cea de anul trecut, este neschimbată - susţin această modificare a Constituţiei şi anume că familia, căsătoria între un bărbat şi o femeie este pentru a întemeia familia", a arătat liderul social-democraţilor.

Întrebat dacă data referendumului rămâne a fi stabilită pentru sfârşitul lunii mai, aşa cum precizase vicepremierul Paul Stănescu, Liviu Dragnea a spus că nu se ştie încă, dar că se va „ţine cont foarte mult de ce a spus domnul Stănescu”. 

Camera Deputaţilor a adoptat în mai 2017 iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de 3 milioane de cetăţeni. Iniţiativa cetăţenească a fost depusă, în Parlament, de Coaliţia pentru Familie şi strâns 3 milioane de semnături de susţinere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite