Doi deputaţi liberali o reclamă pe Elena Băsescu lui Viviane Reding

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii PNL Mircea Dolha şi Grigore Crăciunescu i-au transmis o scrisoare comisarului european Viviane Reding în care arată că europarlamentarul Elena Băsescu a informat-o eronat referitor la amendamentul lor la Constituţie legat de cuvântul „român“.

Cei doi deputaţi PNL susţin, în scrisoare, că europarlamentarul Elena Băsescu a informat „în mod aproximativ şi cu interpretări personale.“

„Acuzaţiile de fascism la adresa amendamentului nostru formulate de europarlamentarul Elena Băsescu reprezintă doar exagerări nefondate“, a declarat Dolha.

Cei doi deputaţi PNL au mai precizat, în conferinţa de presă susţinută, că i-au transmis comisarului european formularea exactă a amendamentului propus, conform căruia, „cu excepţia minorităţilor care au rădăcini comune atestate ştiinţific cu românii, nicio altă minoritate nu poate folosi în titulatura ei oficială termenul de «român», derivate ale acestuia sau sonorităţi asemănătoare care pot crea confuzii inducând o falsă origine română“.

Deputaţii PNL au explicat că nu există o trimitere expresă la minoritatea romă, armeni sau aromâni şi că scopul amendamentului este definirea exactă a rădăcinilor şi identităţii poporului român.

„Practic, iniţiativa se circumscrie în valorile europene statuate, conform cărora tocmai identitatea fiecărei naţiuni din UE dă valoare acestei Uniuni şi ca atare fiecare naţiune are dreptul la păstrarea identităţii proprii“, a adăugat Dolha.

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu a trimis, în 4 iunie, o scrisoare comisarului european Viviane Reding, în care o informează pe aceasta despre amendamentul la Constituţie al deputaţilor PNL Mircea Dolha şi George Crăciunescu privind interzicerea folosirii termenului „roman“ în titulatura minorităţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite