Dobra (PNL): A fost o discuţie, în urmă cu două săptămâni, ca Augustin Zegrean să preia organizaţia PNL Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Augustin Zegrean este judecător CCR FOTO David Muntean
Augustin Zegrean este judecător CCR FOTO David Muntean

Senatorul Dorin Dobra a declarat, vineri, pentru News.ro că a existat în organizaţia Bistriţa o discuţie informală, privind venirea lui Augustin Zegrean, care îşi încheie mandatul la CCR, la şefia filialei, el precizând că, din câte a înţeles, acesta nu doreşte să revină în politică.

Dorin Dobra a precizat că s-a gândit la fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, fiind o variantă pe care a luat-o în calcul, în urmă cu două-trei săptămâni, privind întoarcerea acestuia în politică, în condiţiile în care perioada alegerilor din filială coincide cu finalizarea mandatului de la CCR. 

”A fost o variantă, a mea, pentru că apreciez foarte mult activitatea domnului Zegrean”, a spus Dobra. El a precizat că, din câte a înţeles, Zegrean nu doreşte să revină în politică. 

Organizaţia PNL Bistriţa îşi va stabili conducere unică, în urma fuziunii PNL-PDL, săptămâna viitoare urmând a se lua o decizie în acest sens, în Biroul Politic Naţional. 

Într-un interviu acordat recent News.ro, Zegrean a spus că, după încheierea mandatului la CCR, nu se gândeşte să revină în politică.

”Cred că am să-mi redeschid biroul de avocatură pe care l-am închis când am venit la Curte, nu când am intrat în politică. Eu am închis biroul de avocat în 2007. Probabil o să-l redeschid, pentru că mie mi-a plăcut foarte tare meseria de avocat. Dintre toate meseriile pe care le poţi exercita ca jurist, avocatura mi-a plăcut cel mai mult. Este o meserie elegantă, inteligentă, unde îţi poţi pune mintea la contribuţie, dacă o ai, dacă nu o ai, n-ai ce pune. Probabil o să mă întorc în avocatură, dar nu o să mă duc în instanţa să pledez. Asta nu o să mai fac. În general, judecătorii, după ce pleacă de la Curtea Constituţională, nu prea mai fac mare lucru. Suntem la vârstă la care nu mai vrei să faci multe. Eu cred că am venit un pic prea devreme. Am venit la 53 de ani la Curte, trebuia să vin la 55, mai încolo, spre 60, cam aşa se merge în Europa la Curţile Constituţionale. Şi când pleci, să pleci cu totul, să te duci, să-ţi vezi de treabă. Sigur, va trebui să mai lucrez câţiva ani, fiindcă încă mă îndeamnă, nu ştiu ce mă îndeamnă, să mai muncesc. Nu ştiu cu politica, dacă o să mă întorc în politică. Nu cred, nu vreau să mă întorc în politică. Dar... cine ştie, Dumnezeu îţi ia minţile când nu te aştepţi”, spunea Zegrean în interviul pentru News.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite