Deputatul Mihai Sturzu a anunţat că demisionează din PSD după un schimb de replici dure cu Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Sturzu a anunţat că îşi dă demisia din PSD FOTO Adevărul
Mihai Sturzu a anunţat că îşi dă demisia din PSD FOTO Adevărul

Liderul Tineretului Social-Democrat (TSD), deputatul Mihai Sturzu, a anunţat, sâmbătă, că luni îşi va da demisia din PSD. Decizia a luat-o după ce acesta a avut un schimb de replici dure cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD, căruia i-a cerut demisia.

Sâmbătă are loc Congresul TSD pentru alegerea unui nou preşedinte. În cadrul discursului său, Sturzu i-a cerut lui Liviu Dragnea să-şi dea demisia pentru că este condamnat penal.

„Suspendaţi-vă, conform noului statut al PSD, din funcţia de preşedinte, convocaţi un congres al PSD fără liste şi corect, aşa cum dumneavoastră vi l-aţi dorit şi haideţi, că deja este prea târziu, să ne pregătim corect pentru anul 2016", a spus Mihai Sturzu în faţa delegaţilor prezenţi la Congresul TSD.

De asemenea, el a propus ca orice membru PSD să fie suspendat din partid, în momentul în care este trimis în judecată pentru orice faptă de natură penală săvârşită cu intenţie.

„Orice membru al partidului să fie suspendat în faza în care este trimis în judecată pentru orice faptă penală, să nu ne mai fofilăm", a spus Sturzu, referitor la faptul că Dragnea a susţinut mereu că noile prevederi ale Codului de etică al PSD nu i se aplică, pentru că dosarul său privind fraudarea referendumului din 2012 nu se încadrează la fapte de corupţie.

„Nici nu ştiu cum să vă întreb, că mi-e ruşine ...dar pe site-ul Înaltei Curţi, la secţiunea corupţie, scrie Liviu Dragnea”, i-a mai spus Sturzu.

Reacţia lui Dragnea

În replică, Liviu Dragnea a venit cu „dezvăluiri” despre propunerea pe care i-ar fi făcut-o „domnul aviator Sturzu”, imediat după tragedia de la Colectiv. Preşedintele PSD a spus că, la acel moment, „domnul aviator Sturzu” i-a propus ceva cu care nu doar că nu a fost de acord, dar l-a cutremurat: să folosească acea emoţie generată de tragedie, să vină la sediul PSD cu un grup de tineri, să însceneze un conflict cu Dragnea din care să se nască o nouă mişcare politică, după care aceasta să facă o alianţă cu PSD.

„Nu este admisibil să foloseşti o tragedie în care au murit 60 de tineri pentru aşa ceva (...) Dacă reforma în PSD trebuie să înceapă, cu ceva cu aşa ceva trebuie să înceapă", a declarat Dragnea. 

„Sunt decât câţiva care n-au înţeles că PSD-ul a intrat în altă etapă", a adăugat Dragnea.

Ulterior, Mihai Sturzu a respins aceste acuzaţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite