Cum răspund Simona Gherghe şi Denise Rifai ofertei Alinei Gorghiu de a candida pe listele PNL la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denise Rifai, moderatoarea unei emisiuni la Realitatea TV, apreciază invitaţia Alinei Gorghiu de a candida pe listele PNL la alegerile parlamentare. Însă Denise Rifai aşteaptă să o cunoască personal pe Alina Gorghiu, întrucât, momentan, se ştiu „doar de la televizor“. De cealaltă parte, Simona Gherghe nu vrea încă să facă pasul spre politică, deşi vrea să se implice mai mult în rezolvarea problemelor sociale.

„O surpriză plăcută pentru mine gestul Alinei Gorghiu de a mă aprecia public! Îi mulţumesc frumos tot în mod public, dar am făcut-o si personal, am sunat-o în această dimineaţă! Si având în vedere că ne ştiam doar de la televizor, am plănuit să ne şi întâlnim, să ne cunoaştem şi să discutăm“, a scris Denise Rifai pe Facebook. 

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că şi-ar dori ca pe lista partidului la alegerile parlamentare să se regăsească şi jurnalişti, precum realizatorul Denise Rifai, despre care susţine că are cunoştinţe economice şi poate purta un dialog, sau Simona Gherghe, care ar fi foarte bună "pe partea socială".

Alessandra Stoicescu, moderatoarea emisiunii, i-a reamintit Alinei Gorghiu de gafele marca Denisei Rifai, din campania pentru alegerile locale. Tot pe Facebook, jurnalista Realitatea a replicat: „Legat de Sandra Stoicescu, îi urmăresc din cand în când emisiunile şi am sesizat că nu a facut gafe; cu siguranta dacă şi Sandra le-ar fi urmarit pe ale mele, ar fi sesizat uşor ca aceia care au gafat cateodată au fost unii dintre invitaţi“. 

Jurnalistul Realitatea TV Denise Rifai a fost ţinta multor critici după seria de interviuri realizate în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, când şi-a întrebat interlocutorii ce planuri au pentru "şinele de tramvai murdare" sau cum rezolvă problema microbuzelor mai late decât aleile dintre blocuri. Un alt episod l-a avut în centru pe liberalul Alexandru Nazare, al cărui slogan de campanie pentru Primăria Sectorului 1 a fost "Tu cu mine suntem unu". "Domnule Nazare, ce slogan e ăsta? Tu cu mine sau eu cu dumneavoastră suntem 1? Cum? Eu înţeleg că sunteţi necăsătorit, dar chiar aşa? Cu tot sectorul? Sau pe rând? În grup? Separat?", l-a întrebat Rifai. Interviurile sale au ajuns şi în atenţia CNA, care a transmis Realitatea TV o somaţie în urma sesizărilor primite.

Simona Gherghe mai aşteaptă 

În emisiunea Alessandrei Stoicescu, Alina Gorghiu a dat şi un exemplu de jurnalist al postului Antena 3 care ar putea candida pe listele PNL. "Mi-ar plăcea de exemplu să o văd pe Simona Gherghe făcând politică, pe parte socială sunt convinsă că ar fi unul dintre cei mai buni oameni", a spus ea.

A doua zi, Simona Gherghe a răspuns: „Mă gândesc foarte serios să fac pasul ăsta, nu acum, peste câţiva ani, pentru că mai am timp să mă pregătesc până atunci. Nu vă ascund că m-au inspirat problemele pe care le au oamenii, am schimbat macazul la «Acces direct» şi am identificat eu nişte probleme în legislaţie pe care, la un moment dat, dacă nu o fac alţii înainte mea, aş putea să le rezolv. Mi-ar plăcea să lucrez la o lege, şi asta o pot face fără să fiu neapărat în politică, să schimbăm un pic legea violenţei domestice. Mi-am dat seama că sunt nişte verigi lipsă în această lege. Aş putea să ajut pe cineva din Parlament care îşi doreşte să îmbunătăţească legea asta. Mi-ar plăcea ca, de exemplu, copiii să primească o masă caldă la şcoală şi cred că acest lucru ar putea să prevină abandonul şcolar“, a spus Simona Gherghe la Antena 3. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite