De ce renunţă Crin Antonescu la politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a vorbit, într-un interviu difuzat de B1TV, despre motivele care l-au făcut să-şi anunţe retragerea din viaţa politică la finalul mandatului de parlamentar.

Crin Antonescu susţione că nu a intrat pe scenă politică gandidu-se că îşi va termină viaţă "tot în politică".

 "A survenit o conjunctură care este până la urmă una foarte deschisă, în ciudă ideii pe care mulţi preocupaţi de caz o au, de a caută vreo conspiraţie, de a caută ceva ascuns, de a caută un mister în povestea asta, lucrurile sunt foarte simple. Pe de altă parte, fiecare om intră în politică cu anumite motivaţii: din vocaţie, ceea ce nu cred că e cazul, din dorinţă de a fi cineva important în societate, dorinţă legitimă de altfel, dar nu a fost asta motivaţia mea, din dorinţă de a se înstări. Revenind la motivaţie, fiecare om intră în politică din anumite motive: din vocaţie, din dorinţa de a fi cineva important în societatea, din dorinţa de a se înstări, de a face istorie. Eu am intrat într-un anumit fel pentru a mă exprima, pentru a comunica”, a declarat Crin Antonescu într-un interviu pentru B1TV.
 
Acesta a subliniat că decizia sa de a se retrage din fruntea PNl după alegerile europarlamentare nu a venit în urma unui "complot". „De ce nu au demisionat (n.r.- după alegerile europarlamentare) şi alţii din PNL nu mă întrebaţi pe mine. Răspund doar de actele mele şi în orice caz, mi se părea normal că numărul 1 să aibă responsabilitatea numărul 1. Dar asta nu mai e, repet, problemă mea şi nu aş putea spun că sunt foarte surprins sau că îi critic prea tare. Nu e ceva ieşit din comun", a continuat Antonescu.
 
Potrivit acestuia, şi fostul sau partener din USL, Victor Ponta, ar fi trebuit să demisioneze după ce a pierdut alegerile prezidenţiale.
 
„După părerea mea, dar contează asta foarte puţin, şi Victor Ponta ar fi trebuit să demisioneze în momentul în care a pierdut prezidenţialele, chiar dacă a două zi, în condiţiile în care partidul îl susţinea şi avea o majoritate, putea merge la Cotroceni la noul preşedinte să reclame mandatul de premier, dar noi vorbim aici de nişte acte simbolice", a completat Crin Antonescu.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite