Dan Barna: Nu bag mâna în foc că moţiunea va trece. Victor Ponta nu e o opţiune de a guverna împreună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele USR, Dan Barna, şi-a arătat din nou susţinerea pentru organizarea alegerilor anticipate. Într-o intervenţie pentru Europa FM, acesta a mai explicat că nu bagă mâna în foc că moţiunea de cenzură va trece, motivând că „una se promite şi alta se votează”. Totodată, Barna e exclus varianta unei guvernări alături de Pro România. „E ca şi cum am da o nouă şansă PSD”, a adăugat liderul USR.

Dan Barna a afirmat că trecerea moţiunii de cenzură ar fi priml pas către alegerile anticipate şi spune că primul său act în calitate de preşedinte al ţării va fi dizolvarea Parlamentului.

„Dacă semnatarii moţiunii îşi vor respecta cuvântul şi cinstea obrazului, moţiunea ar trebui să treacă. Practic se întâmplă primul pas din pactul pentru anticipate pe care l-am propus partidelor. Vom merge la Cotroceni la consultări cu acest pact, i-l vom da preşedintelui Iohannis pentru a se implica, pentru că este rolul preşedintelui în a genera soluţia următoare. În momentul în care celelalte partide vor semna pactul pentru anticipate, lucrurile ar trebui să fie foarte clare, respingem doi premieri formali, după care următorul preşedinte, imediat după validare, poate să dizolve Parlamentul. Sper să fie primul meu act ca viitor preşedinte al României, după care undeva în luna februarie-martie putem avea alegeri anticipate, ne întoarcem la popor, ieşim din logica blocajului şi a crizei care pare că nu se mai termină”, a declarat Dan Barna, citat de Europa FM.

Acesta a adăugat apoi că nu are nicio îndoială că la următoarele alegeri Alianţa USR-PLUS şi eventual PNL să aibă vreo problemă de a trece 50%. Totodată, în privinţa guvernării, Barna subliniază că Pro România nu este o opţiune.

„Victor Ponta nu e o opţiune pentru a guverna împreună. E ca şi cum am mai da o nouă şansă PSD. În Pro România jumătate sunt exact cei care au fost alături de Liviu Dragnea până acum câteva luni”, a mai spus Barna

Cât despre moţiunea de cenzură, liderul USR a relatat că este reticent şi că nu bagă mâna în foc pentru succesul acesteia,

„E o variantă logică, care se discută, evident că am luat-o în calcul. Experienţele ne arată că una e ce se promite şi alta ce se întâmplă în dimineaţa votului. Eu n-aş pune mâna în foc că moţiunea va trece, sunt pur şi simplu reticent, circumspect, sper să se întâmple lucrul acesta, există premisele ca ea să treacă”, a mai declarat Barna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite