Dacian Cioloş: Români şi italieni, deopotrivă, au dovedit că solidaritatea e valoarea ce dă măsură umanităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dacian ciolos guvern foto gov.ro

Prim-ministrul Dacian Cioloş susţine, într-un mesaj publicat pe Facebook, miercuri dimineaţă, că românii şi italienii, deopotrivă, au dovedit în momentele dificile de după cutremurul din Italia că solidaritatea este valoarea ce dă măsură umanităţii.

„Am fost ieri în Italia, la Amatrice şi la Rieti, în zona afectată de cutremurul din 24 august. Împreună cu Dragoş Pîslaru, ne-am întâlnit cu mai mulţi români, familii cu copii, salvatori, oameni oneşti, oameni cu palmele muncite. Multă suferinţă, emoţie, dar şi speranţă. Dincolo de sprijinul material acordat de Guvern, am vrut să le spunem că nu sunt singuri. Căutăm împreună cu ei soluţii pentru a-i ajuta să-şi recapete încrederea în viitor. Am participat apoi la funeraliile de stat organizate de Guvernul italian, alături de premierul italian, Matteo Renzi, şi de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella. În aceste momente dificile, români şi italieni, deopotrivă, au dovedit că solidaritatea este valoarea ce dă măsură umanităţii", a scris premierul Cioloş, miercuri, pe Facebook.

Liderul de la Palatul Victoria şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, s-au aflat marţi în Italia, pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur.

La finalul vizitei în Italia, premierul Cioloş a anunţat că va propune în şedinţa de Guvern ca joi să fie zi de doliu naţional pentru românii decedaţi în urma cutremurului.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, marţi, că a fost identificată şi ultima persoană de cetăţenie română dată dispărută în urma seismului din Italia, iar aceasta este în viaţă. Numărul cetăţenilor spitalizaţi în acest moment este de cinci . „Potrivit ultimelor informaţii, Ministerul Afacerilor Externe precizează că a fost identificată şi ultima persoană de cetăţenie română semnalată ca dispărută în urma seismului din Italia, aceasta fiind în viaţă. Numărul cetăţenilor spitalizaţi este de cinci. Reprezentanţii Ambasadei României la Roma menţin legătura cu aceştia“, se arată într-un comunicat MAE.

Cele două transporturi funerare cu trupurile a şapte cetăţeni români, decedaţi în urma seismului, au ajuns în cursul zilei de marţi în România, iar trupul neînsufleţit al celui de-al optulea cetăţean român decedat în urma seismului va sosi în ţară în cursul zilei de 1 septembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite