Cum a trăit Adrian Năstase alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase, perdant al alegerilor prezidenţiale din 2004, proaspăt eliberat din închisoare, a trăit alegerile cu mai multă relaxare decât în trecut, dar a recunoscut că se aştepta ca rezultatul de duminică să fie altul. În seara alegerilor, Năstase a ajuns în Germania, de unde a transmis câteva gânduri referitoare la scrutinul prezidenţial din 2014.

„Arthur şi cu mine aşteptăm cu nerăbdare votul de duminica. Speram sa fie aşa cum ni-l dorim. Şi Ralf s-ar fi bucurat sa fie cu noi“, a scris Năstase, sâmbătă, cu o zi înainte de turul II al alegerilor.

image


Duminică, Năstase anunţa că aşteaptă cu nerăbdare rezultatul votului şi se lăuda cu numărul accesărilor care au depăşit şapte milioane. „În aşteptarea exit-pollurilor, a sondajelor de opinie şi, mai ales, a rezultatelor votului, vă informez că, în această dimineaţă, numărul accesărilor pe blogul meu a depăşit 7.300.000 iar numărul comentariilor a depăşit 180.000. Vă mulţumesc tuturor celor care intraţi pe acest blog, dorind un dialog civilizat şi responsabil“, spunea Năstase.

A doua zi după ziua alegerilor, când toată România aflase că viitorul preşedinte are nume de neamţ, Năstase se afla departe de graniţele ţării, mai exact la Nuremberg, în Germania. „Ieri seara am ajuns la Nuremberg in timp ce se anunţau rezultatele la alegeri. Sigur, departe de ce as fi aşteptat eu si mulţi dintre voi. Va fi timp pentru analize si pentru căutarea de soluţii. Oricum, sper ca fractura politica din ţară să nu se accentueze. Ar fi nevoie de o noua etapa de colaborare între palate. Se dorea ca puterea sa nu fie strânsă intr-un singur mănunchi si, iată, aceasta dorinţa a fost ascultata…Vom vedea la ce va duce ea in următoarele luni. In ceea ce ma priveşte, mi-aş dori ca aceasta colaborare sa ducă la construirea unei politici externe consensuale si a unei politici interne bazate pe dialog.

Năstase vrea mai multă înţelepciune

În Germania, Năstase a mers la Fântăna care îndeplineşte dorinţe. „Revenind la oraşul Nuremberg – oraş distrus in proporţie de 90 la suta de Aviaţia aliata in Al Doilea Război Mondial – in centrul vechi, restaurat, se găseşte o fântâna, construită prin secolul 14, cunoscuta sub numele de Fântâna frumoasa. Tradiţia spune ca dacă învârti inelele care se găsesc pe gardul ei dorintele tale se vor împlini. Aseară, invartind acele inele, mi-am dorit ca viitorul sa ne aducă mai multă înţelepciune“, a completat fostul premier.

Fostul preşedinte al PSD, mentorul politic al lui Victor Ponta, a revenit astăzi pe blogul său cu o imagine dintr-un alt oraş al Germaniei.  „Am ales această imagine din München pentru ca mi s-a părut simbolică. “Mistreţul cu Colţi de Argint” a rănit profund si a adâncit fractura politica din tara. Ce fel de efecte vor apare? Vom vedea împreuna in lunile viitoare“, a scris Năstase.

În poezia cu acelaşi nume a poetului Stefan Augustin Doinas, prinţul care încearcă să vâneze Mistreţul cu Colţi de Argint sfârşeşte prin a fi răpus de acesta. 

Adrian Nătase, la Nuremberg FOTO Blog Adrian Năstase

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite