Cum politicienii se implică în Campania Aducem Basarabia Acasă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România peste 87% dintre cetăţeni susţin Unirea dintre cele două state româneşti. Acest procent se duce, vrem Nu vrem, şi către clasa politică.

Scriu acest lucru nu pentru a face cuiva reclamă, ci pentru a arăta celor din România că există şi politicieni responsabili. Presa în general este interesată de aspectele mai puţin curate ale politicii, laudă mai deloc, critică permanent. Ea are o anumită subordonare politică şi atunci mesajele sunt mai mult de anti, iar lucrurile pozitive - cum este de exemplu implicarea politicienilor în Campania Aducem Basarabia Acasă-, nu sunt evidenţiate.

Nu este o critică adusă presei din România deoarece acestea sunt regulile după care aceasta lucrează în toată lumea. Nu vă imaginaţi că în ţările democratice primează sub o forma sau alta ştirile pozitive- acest lucru se întâmplă doar în regimurile totalitare.


De aici apare şi manipularea involuntară a societăţii care crede că politicienii nu fac nimic pentru ca Unirea să fie mai aproape şi că există dezinteres. Este fals, deoarece interes şi acţiuni există, doar că acestea nu prezintă importanţă pentru presă deoarece nu e nimic de scandal.


De 20 de ani ne-am învăţat cu politicieni total iresponsabili care nu au ca ţintă politică un mesaj naţional, un mesaj în favoarea dezvoltării statului român.


Dincolo de lupta politică am întâlnit însă, în România, numeroşi politicieni, oameni de stat, oameni din administraţie, care sprijină în mod continuu procesul de apropiere dintre cele două state româneşti dar în perspectiva Unirii. Această luptă se poartă, însă, mai direct în eşaloanele inferioare, în timp ce politicienii de la nivel central maschează  lupta sub masca Integrării Europene a Republicii Moldova.


Campania Aducem Basarania Acasă se desfăşoară într-o perioadă în care populismele nu mai contează deloc  deoarece suntem departe de orice campanie electorală, iar cei care vin voluntar alături de noi nu pot prezenta un astfel de interes.


Am să prezint un caz Unic dar foarte important în Campania pe care o Acţiunea 2012 o desfăşoară: cel al judeţului Călăraşi. Aici, spre plăcută noastră surprindere, toate oficialităţile importante din judeţ au hotărât să se implice în Campanie şi astfel judeţul arată de o lună de parcă ar fi în alegeri.


Diferenţa constă în faptul că societatea civilă de acolo şi cea politică s-au alăturat pentru a strânge cele 5000 de semnături necesare pentru întreg judeţul.


În doar câteva zile de la stabilirea acestui proiect au început să apară şi panourile  de tip electoral dar care promovează campania Aducem Basarabia Acasă, corturi pentru strângerea de semnături şi afişe ale Campaniei.


Implicarea în acest judeţ s-a făcut la cel mai înalt nivel, preşedintele Consiliului Judeţean Filipescu Răducu şi primarul oraşului Călăraşi, Drăgulin Daniel, fiind cei care care sprijină prin munca lor directă strângerea acestor semnături. Alături de ei s-au strâns importanţi oameni ai judeţului şi mulţi primari, dar şi parlamentari, fiind exemplar modul în care au reuşit, indiferent de culoarea politică, să se mobilizeze în jurul unei idei care nu poate decât să unească şi niciodată să dezbine pe români.


Ating acest caz deoarece el arată evident că Politicienii pot dacă au acest simţământ iar exemplul din Călăraşi arată evident că se Poate şi că dacă ţinta este una corectă atunci poate exista colaborare şi interes nu numai între politicienii de sub diverse umbrele politice ci chiar între politicieni şi societatea civilă.


Exemplul din acest judeţ arată clar că România poate ieşi din deriva  în care se află doar dacă se găseşte acel proiect naţional care să ne reofere încrederea în noi. Integrarea Europeană şi în NATO au constituit astfel de proiecte şi cred că următorul proiect naţional ar trebui să fie Unirea cu Republica Moldova, astfel încât reconstrucţia României să fie una deplină.


Din moment ce primii doi oameni din judeţul Călăraşi au putut să se alăture acestei idei care ţine de unitatea românilor, de ce nu ar putea şi alte oficialităţi locale din alte judeţe să facă acelaşi lucru? Este evident că nu există o linie de partid care să interzică acest lucru din moment ce la Călăraşi se poate şi cel mai probabil totul depinde de curajul şi de dorinţa unor politicieni de a-şi asuma acest mesaj în nume individual.


Există şi alţi politicieni din România care sunt alături de această idee dar sunt prea mulţi pentru a-i trece într-o listă. Am amintit doar de un caz deoarece aici implicarea în judeţ a devenit una generalizată.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite