Cum se apără Ghiţă în faţa colegilor deputaţi: O să le prezint calitatea denunţătorilor. O să vedeţi cum arată un denunţător cu peste zece dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Sebastian Ghiţă. FOTO Mediafax
Deputatul Sebastian Ghiţă. FOTO Mediafax

Deputatul Sebastian Ghiţă a venit, vineri, la Parlament, pentru a-şi analiza dosarul. La ieşirea de la Comisie, Ghiţă a subliniat că strategia sa de apărare se va axa pe prezentarea faptului că denunţătorii săi sunt persoane care au în prezent mai multe dosare penale, dar totuşi mărturiile lor sunt considerate relevante de procurori.

„L-am citit (n.r.-dosarul trimis la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor) o dată pe tot. Denunţătorii din acest dosar sunt cel puţin curioşi. Voi studia toate elementele cu avocaţii şi-mi voi pregăti argumentele până marţi în Comisia juridică din Camera Deputaţilor. (...) O să le prezint (membrilor comisiei n.r.) calitatea denunţătorilor şi o voi face şi publică pentru ca toată lumea să ştie cum arată un denunţător în România, cu peste 10 dosare penale şi nenumărate arestări. Daca un astfel de personaj reuşeşte să-l dărâme pe anchetatorul care l-a băgat după gratii, atunci nu ştiu cine cui face dosare în ţara asta.“, a declarat Sebastian Ghiţă la ieşirea de la Comisia juridică.

Biroul Permanent al Camerei a trimis Comisiei juridice cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului Sebastian Ghiţă, cu termen până marţi pentru raport,care urmează să fie supus la vot în plenul Camerei Deputaţilor miercuri.

„Conform procedurilor, în trei zile termen pentru Comisia juridică, ca să întocmească raportul, asta înseamnă că până marţi. Domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor a spus că în Biroul Permanent de miercuri dimineaţă să punem pe ordinea de zi la votul final de miercuri şi votul în plen.  Au fost trimise cinci volume, aproape 1.300 de file pentru folosirea în orice mod, direct sau indirect, ce nu sunt destinate publicităţii”, a anunţat secretarul Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, după şedinţa Biroului Permanent. 

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiţă, acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă, şantaj, folosirea de informaţii nepublice şi conducere a unei maşini fără permis.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite