Cum a ajuns Sorin Grindeanu la judecata lui Florin Iordache. „Contestaţia va fi discutată în toamnă. Deocamdată, lumea e în vacanţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soarta lui Sorin Grindeanu în PSD va fi decisă de Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Grindeanu, în prezent preşedintele Comisiei de Etică a PSD, şi, mai presus de toate, unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea. Contestaţia depusă de Sorin Grindeanu după ce a fost exclus din partid va fi discutată în toamnă, când se întoarce lumea din vacanţă, după cum a spus Iordache pentru „Adevărul“.

Fostul premier Sorin Grindeanu a contestat decizia de excludere din PSD la Comisia Naţională de Etică, Integritate şi Arbitraj a partidului, aşa cum cere statutul social-democraţilor. „Sunt membru al PSD cu sufletul, îmi doresc să-mi continui activitatea în interiorul PSD. Aceasta este prima mea opţiune“, a spus  Grindeanu.
Din solidaritate cu Sorin Grindeanu, contestaţia a fost semnată de toţi cei 6 parlamentari ai PSD de Timiş, inclusiv de Matei Suciu, cel care votase împotriva lui Sorin Grindeanu la moţiunea de cenzură. De asemenea, toţi cei 55 de primari PSD din Timiş îl susţşin pe fostul premier pentru a rămâne în partid.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, cel care a provocat excluderea lui Grindeanu din partid, a tratat contestaţia cu ironie. „Foarte important subiectul pentru ţară. Într-adevăr, despre contestaţie am aflat şi eu. Este adresată Comisiei Naţionale de Integritate care se va întruni când o va convoca preşedinte acestei comisii şi vor lua o decizie. E simplu”, a comentat Dragnea.

Preşedintele Comisie Naţionale de Etică a PSD este Florin Iordache, fostul ministru al Justiţiei chiar în Guvernul Grindeanu, cel care a demisionat din Executiv în iarnă, ca urmare a presiunii publice după ordonanţa 13. Întrebat de „Adevărul“ când va analiza contestaţia depusă de Sorin Grindeanu, Florin Iordache a răspuns: „Deocamdată lumea e în vacanţă. Trebuie să fim măcar cinci oameni din cei şapte. În Comisie, am colegi din Craiova, de la Dâmboviţa, n-am cum să-i strâng acum pe toţi. Probabil vom discuta contestaţia în toamnă, când începe sesiunea parlamentară, după 1 septembrie. Atunci ne vom strânge cu toţii“. Statutul PSD nu prevede un termen-limită în care Comisia de Etică să se întrunească pentru a soluţiona o contestaţie.

Ponta, sprijin pentru Grindeanu
Fostul premier Victor Ponta, exclus şi el din PSD, a scris pe Facebook: „În urmă cu peste 20 de ani (pe când Liviu Dragnea era Prefect PD al Judeţului Teleorman), intră în PSD Sorin Grindeanu - la Timişoara, unde pentru un tânăr să spui că eşti la PSD era un curaj egal cu nebunia! PSD a fost confiscat de un lider care doar aplică modul de conducere şi mentalitatea de tip «Traian Băsescu» -evident sprijinit oportunistic de câteva tovarăşe şi câţiva tovarăşi pentru care contează doar funcţia pe care o primesc de la «Don Livio» că plată pentru serviciile lor“.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite