Crin Antonescu: „Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este instituţia care a ajutat la consolidarea Parlamentului în 20 de ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, s-a întâlnit marţi la Palatul Parlamentului cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon.

Antonescu i-a mulţumit lui Mignon pentru activitatea pe care o desfăşoară, subliniind că Adunarea parlamentară a Consiliului Europei este o instituţie care a ajutat enorm România în ultimii 20 de ani.

   

„Vă mulţumim pentru activitatea pe care o desfăşuraţi pentru noi toţi şi pentru democraţie. Este între noi o relaţie cu dublu sens, o relaţie cu o instituţie şi relaţia cu o personalitate, excepţională de altfel pentru noi. Adunarea parlamentară a Consiliului Europei este o instituţie care ne-a ajutat enorm în cei 20 de ani cu ajutorul căreia Parlamentul României şi instituţiile democratice din România s-au format şi s-au consolidat după 1990. Sunteţi un prieten de primă oră al României care s-a implicat în susţinerea cauzei libertăţii şi democraţiei în România“, a afirmat Antonescu.

La rândul său, Jean-Claude Mignon a subliniat schimbările care au avut loc în ţara noastră din 1990 şi până în prezent.

„Întotdeauna când mă întorc în Bucureşti am impresia că vin acasă. Iar atunci când mă plimb prin Bucureşti, tot timpul măsor schimbările de la 1990, când am fost prima dată în România“, a spus preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

După această întâlnire, preşedintele Crin Antonescu va participa la întâlnirea pe care Jean-Claude Mignon o va avea cu reprezentanţii societăţii civile din România. De asemenea, de la ora 14.45, preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu.
 

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite