Antonescu: Din punct de vedere politic, suntem într-o mahala. Nu înţeleg de ce PNL a acceptat legea alegerilor locale. Destinul lui Ponta are o cheie comică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedintele al PNL, Crin Antonescu, crede că, din punct de vedere politic, ne situăm într-o „mahala“. Antonescu a criticat în termeni duri PNL, pentru că a acceptat legea alegerilor locale, care prevede alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin. Cât despre Victor Ponta, fostul său partener politic, Antonescu spune că nu are un destin tragic, ci mai degrabă comic.

"Suntem, din punct de vedere politic, într-o mahala destul de puţin demnă de restul oraşului şi destul de insalubră. Continuă să se petreacă, în zona politică, lucruri care nu se mai petrec nicăieri (...) Experienţa îmi arată că, din păcate, am avut această naivitate mulţi ani şi am plecat cu ea. E greu să faci prietenie în politică, cu colegi de politică aşa cum fac oamenii obişnuiţi, în sensul de alţi oameni decât cei politici. Am încercat asta fără minte, dar şi fără oboseală. Din prima zi şi până în ultima zi am încercat acest lucru pentru că, altfel, dacă nu exista un potenţial de prietenie cu cei care faci partide, Guverne, alianţe şi cu care te duci în faţa a milioane de oameni, dacă nu există nici măcar potenţial, atunci chiar pentru mine e imposibil", a spus Crin Antonescu pentru realitatea.net.

Crin Antonescu l-a criticat pe Victor Ponta pentru afirmaţiile cu privire la "abuzul" din partea justiţiei. „Despre Victor Ponta nu putem spune că are un destin tragic, putem să luăm în cheie comică ce i s-a întâmplat, în această vară", a spus Antonescu, care a vorbit pe larg despre Justiţie.

"În primul rând, nu e adevărat că fură toţi. Sunt atâţia oameni în ţara asta, în toate breslele, care nu fură. În al doilea rând, să ştiţi că apropo de discuţia cu DNA, eu nu înghit nicio poveste, nici alta. Să dea Dumnezeu să mă înşel, să stea lucrurile aşa frumos, cum le poveşteşte şi DNA şi toţi politicienii care au mai rămas pe lângă DNA. Orice s-ar întâmpla, de câte ori discutăm despre sau dinspre DNA, niciodată (ca şi în tema serviciilor) nu o să pot lăsa responsabilitatea acolo. Această vină, dacă nişte lucruri nu sunt în regulă acolo, este tot la politicieni. Din punct de vedere politic, e o grozăvie să fii prim-mistru şi să spui că în România se fac abuzuri, din partea instituţiilor, şi că eu însumi sunt victima unui abuz din partea justiţiei. Nu poţi să spui asta când eşti prim-ministru şi şeful celui mai mare partid, în Parlament. Ce nu e în regulă? Se fac abuzuri? Păi tu, ca politician, răspunzi de aceste lucruri", a mai spus Antonescu.

Pe de altă parte, fostul preşedinte al PNL este de părere că "scena politică şi partidele arată mai rău ca niciodată", în condiţiile în care, după votul din 16 noiembrie, toate se pronunţau în favoarea unei noi reformări a vieţii politice.

"Precizez că am mereu sentimentul responsabilităţii, ca un fost şef de partid la acest eşec, pentru că partidele, aşa cum se prezintă, sunt un eşec pentru viaţa politică, pentru România. De aceea am demisionat. Partidele nu arată bine pentru că au o criză de reprezentativitate mai profundă ca oricând, criză de idei. Astăzi, nu văd pe ce se poartă disputa. Că pleacă sau nu din funcţia de prim-ministru Victor Ponta... ăsta e un detaliu dintr-o discuţie. Nu văd un mesaj coerent, nici dintr-o parte, nici din alta (...) Alegerile prezidenţiale sunt un bun prilej. Asistăm la un nou botez, suntem gata mereu să o luăm de la capăt. Aţi văzut că, după data de 6 noiembrie, şi liberalii şi PSD-iştii începuseră să vorbească despre o nouă reformare a vieţii politice. Când a venit primul lucru, cu adevărat semnificativ şi anume Legea alegerilor locale, totul s-a uitat. Toată lumea a fost de acord şi nu o să înţeleg de ce PNL a fost de acord cu aşa ceva şi să facem alegeri la primari, dintr-un singur tur. Nu e bine pentru că pur şi simplu nu se mai întâmplă nicăieri aşa", a mai precizat Crin Antonescu.

Mai mult, Antonescu critică faptul că partidele fac politică, în continuare, pentru primari, "pentru că nu au altă modalitate de a imagina câştigarea de voturi".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite