Crin Antonescu: „Dacă merg acum la Roşia Montană, s-ar putea ca minerii să reia protestele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu FOTO David Muntean
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu FOTO David Muntean

Preşedintele Senatului şi liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni că momentan nu are de gând să se deplaseze la Roşia Montană, motivând că este posibil ca minerii să reia protestele „şi nu ăsta e scopul“.

Întrebat dacă este dispus să meargă la Roşia Montană după ce premierul Victor Ponta a sugerat acest lucru, Antonescu a răspuns că, pentru moment, nu ia în calcul o astfel de variantă.

„Chiar acum nu merg să discut, abia a muncit premierul aseară să-i scoată. Dacă mă duc acum, s-ar putea să intre la loc şi nu cred că ăsta e scopul“, a precizat liderul PNL, citat de Mediafax.

Totodată, preşedintele Senatului a arătat că, în mod firesc, punctul de vedere al localnicilor din Roşia Montană trebuie ascultat.

„Dacă tema este că punctul de vedere al oamenilor care lucrează acolo sau care ar vrea să lucreze acolo trebuie ascultat, acest lucru era evident de la bun început“, a mai spus Antonescu, adăugând că salută gestul premierului Victor Ponta de a se deplasa în localitate.

Pe de altă parte, liderul PNL a declarat, referindu-se la afirmaţia premierului potrivit căreia membrii comisiei speciale privind proiectul Roşia Montană ar trebui să se deplaseze la faţa locului pentru a discuta cu minerii, că „lucrările oricărei comisii parlamentare se desfăşoară la Parlament, nu la mină, nu în Piaţa Universităţii.“

Totodată, Antonescu a precizat că nu va fi prezent la alcătuirea comisiei, deoarece pleacă într-o delegaţie oficială în Elveţia.

În ce priveşte modul în care vor fi desemnaţi parlamentarii care vor face parte din comisie, Antonescu a arătat că nu ar trebui incluşi „nici partizani ai proiectului, cum sunt parlamentarii de Alba, nici oameni care sunt foarte cunoscuţi ca fiind împotrivă“.

Premierul Victor Ponta s-a deplasat duminică seara la Roşia Montană, pentru a-i convinge pe minerii care protestau acolo să iasă din subteran. Liderul Executivului le-a promis acestora că „fiecare parlamentar îi va asculta şi pe ei“.

Întrebat dacă ar trebui ca şi preşedintele Senatului să meargă la Roşia Montană, premierul a răspuns că îi va transmite, adăugând că „dacă nu vii, nu poţi decide asupra vieţii lor“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite