Crin Antonescu: „Curtea Constituţională ignoră tot ce vrea, chiar şi Constituţia. Avem o ţară debilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu. FOTO: Arhivă Adevărul
Preşedintele PNL, Crin Antonescu. FOTO: Arhivă Adevărul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit joi seară despre modul în care Curtea Constituţională împiedică reformele din România şi faptul că aceasta nu ţine cont de Constituţie.

Crin Antonescu a amintit de dificultăţile cu care este confruntată coaliţia guvernamentală şi Parlamentul din cauza modului în care „a acţionat” Curtea Constituţională prin blocarea unor proiecte ale USL, ceea ce duce la împiedicarea descentralizării sau revizuirea Constituţiei.  „Curte Constituţională ignoră tot ce vrea, chiar şi constituţia. Avem o ţară debilă în plan intern”, a adăugat preşedintele PNL.

Liderul liberal a amintit de faptul că majoritatea judecătorilor de la Curtea Constituţională au fost cei care au luat decizia de anul trecut prin care nu a ţinut cont de votul a 7,4 milioane de români care votaseră pentru demiterea lui Traian Băsescu. Judecătorii Curţii Constituţionale au fost acuzaţi de "falsificarea rezultatelor" de la referendumul din 29 iulie 2012.

Ostilitatea Curţii Constituţionale a fost resimţită încă de la începutul guvernării USL. Blocările succesive ale proiectelor USL, consideră Antonescu, afectează statul român, prin "deciziile arbitrare" ale instituţiei de control al constituţionalităţii legilor.

Pe lângă problematica instituţiei Curţii Constituţionale, liderul liberal a făcut apel la normalizarea vieţii politice româneşti în care procurorii să aibă standarde egale unde să fie cercetaţi toţi politicieni, nu doar cei aflaţi într-o anumită tabără.

Preşedintele PNL nu a ezitat să-i compare pe o parte din membrii CSM cu apartenenţii unei secte. "Sigur, la CSM e o situaţie pe care o ştim, îmi pare foarte rău, dar din anumite declaraţii, din anumite atitudini, avem de a face nu cu ceva comparabil cu un partid politic – ceea ce deja ar fi grav – ci cu o sectă", a adăugat Antonescu.

Liderul liberal a precizat că în momentul în care va fi preşedinte va avea grijă să nu se implice în problemele justiţiei, ceea ce încearcă să facă anumiţi politicieni.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite