Cozmin Guşă: România este un partener privilegiat al NATO, mult mai apropiat decât Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat, duminică, faptul că prin vizita lui Klaus Iohannis în SUA şi primirea de către Donald Trump s-a văzut că România e un partener „privilegiat al NATO, mult mai apropiat decât Polonia“.

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat la Realitatea TV că Dragnea s-a dus în SUA ca urmare a relaţiilor personale din România. „Nu a avut niciun merit, nu şi-a cultiva relaţiile cu SUA niciodată, nu cunoaşte politica de la Washington. Şi el şi-a închipui că în baza unor altfel de angajamente decât cele oficiale ar putea să îşi cultive o relaţie informală cu oamenii din jurul lui Donald Trump. Asta dovedeşte că Liviu Dragnea nu ştie politică, nu a dorit să înveţe politică, pentru că PSD-ul ar fi fost o şcoală bună dacă ar fi păstrat anumiţi oameni, însă, PSD din timpul lui Ponta şi Dragnea nu a mai ştiu lucru ăsta şi majoritatea profesioniştilor au plecat", a explicat aceasta. 

Cozmin Guşă a mai afirmat că Dragnea este foarte supărat pentru că oficializarea parteneriatului dintre ţări şi cel personal a fost făcut de Klaus Iohannis. "Asta i-a cam stricat planurile pentru că el vedea ideea unei relaţionări foarte bune cu noua adminsitraţia americană. Şi în momentul în care Klaus Iohannis a fost primit cum a fost primit foarte bine, această iluzie cu care Dragnea îşi încânta colegii dispare. În Statele Unite s-au discutat foarte multe lucruri de care Dragnea ar trebui să aibă cunoştinţă“, a mai spus consultantul politic. 

Acesta a precizat faptul că Românie este un partener privilegiat al NATO în prezent. „Interacţiunile geo-politice rezultate din mişcare uşor haotică a Turciei ar trebuie să vină în avantajul nostru pentru că chiar dacă Polonia este ceva mai importantă în acest flanc estic al NATO, în mod evident este un partener mult mai incomod decât România, iar acest pro-americanism al nostru demonstrat, dar care nu a fost asumat din punct de vedere pragmatic, ne va aduce avantaje pentru că suntem în acest moment un partener privilegiat, mult mai apropiat decât Polonia, care Polonia are şi ea tot un fel de Liviu Dragnea la conducere şi joacă la toate capetele posibile”, a completat Cozmin Guşă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite