Corespondenţă din SUA. Klaus Iohannis, la întâlnirea cu românii din Philadelphia: Vreau să contribuiţi la bunăstarea relaţiei între România şi SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Carmen Iohannis la întâlnirea cu românii din Philadelphia
Klaus Iohannis şi Carmen Iohannis la întâlnirea cu românii din Philadelphia

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat, joi, la o întâlnire cu românii din Philadelphia, în cadrul acesteia şeful statului punctând faptul că şi de ei depinde relaţia bună între România şi SUA. Mai mult, acesta a subliniat că va continua să acorde „o importanţă deosebită diasporei“.

Peste o sută de români s-au strâns la clubul The Union League din Philadelphia pentru a se întâlni cu preşedintele României. „Când am pregătit deplasarea mi-am exprimat dorinţa expresă să întâlnesc o comunitate de români. După o selecţie atentă am ales să vin la dumneavoastră. Aveţi aici o istorie extrem de bogată. Nu doar istoria SUA, ci am văzut azi un document care se referă însăşi la existenţa României“, a declarat Klaus Iohannis, referindu-se la Declaraţia privind obiectivele comune ale Uniunii Central Europene, document în care se pleda pentru independenţa naţiunilor central europene, inclusiv cea română. 

Înainte de se fotografia şi de a sta de vorbă reprezentanţi ai comunităţii române din Philadelphia, Iohannis a vorbit şi despre relaţia României cu administraţia Trump.   

„În ultima vreme se vorbeşte mult despre parteneriatul strategic între România şi SUA. Cu administraţia Trump  de la început am avut o relaţie funcţională. Relaţia a devenit deosebit de puternică şi am reuşit să dăm o nouă dimensiune parteneriatului strategic“, a mai spus şeful statului. 

Totodată, acesta a precizat: „E extrem de important că dumneavoastră să contribuiţi ca şi americanii la bunăstarea acestei ţări şi să contribuiţi la bunăstarea relaţiei între România şi SUA“. Ulterior, Iohannis a stat de vorbă cu diaspora română din Philadelphia, preocupată îndeosebi de teme de politică internă româneacă: lupta împotriva corupţiei, independenţa Justiţiei şi promovarea unor politici de dreapta, pe model american.  

La eveniment a luat cuvântul şi ambasadorul României în SUA, George Maior. Acesta a subliniat importanţa vizitei lui Iohannis la Philadelphia. „Vizita are o dublă semnificaţie. E prima vizită oficială a unui preşedinte român în Philadelphia. E o vizită cu o simbolistică specială. Nu e doar locul naşterii democraţiei constituţionale, ci un loc unde românii s-au exprimat pentru dreptul lor la autodeterminare“, a precizat Maior.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite