UPDATE Traian Băsescu, reales preşedinte al PMP la al doilea Congres. Obiectivul partidului:unirea cu Basarabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Congresul extraordinar al PMP l-a ales pe fostul şef al statului, Traian Băsescu, în funcţia de preşedinte al formaţiunii. Anterior, Băsescu fusese preşedinte al Mişcării Populare însă Tribunalul Bucureşti a respins cererea de înregistrare a partidului.

UPDATE Toţi cei 480 de delegaţi au ales. Băsescu,Tomac, Diaconescu, Onaca şi Mureşan au fost votaţi în unanimitate.(în sală se scandează „Băsescu, Băsescu”). „Îmi asum resposabilitatea rezultatelor campaniei, fie că sunt bune, fie mai puţin bune. În toamnă vom fi un partid care va guverna România“, a declarat Băsescu după ce a fost ales preşedinte al PMP.

UPDATE Traian Băsescu: Vă întreb, pentru că avem nevoie de confirmarea dumneavoastră, dacă Unirea României cu Republica Moldova este un obiectiv pe care îl acceptaţi. Cine e pentru? Toţi. Cine e împotrivă? Nimeni. Se abţine cineva? (din sală se spune Ponta). Nu aş vrea să supunem la vot şi o moschee. Iohannis a arătat la Unire, la Iaşi, că are o căciulă pe care o poate folosi pentru a fi muftiu la moschee. 

Ce a oferit Erdogan? O capelă. O capelă o putem avea şi în casă. Dacă Erdogan vrea să construiască o moschee, României trebuie să i se dea loc pentru o catedrală. Nu doar pentru o capelă. Există un adevăr. Tot timpul, în relaţiile româno-turce a intervenit subiectul moscheii. S-a cerut în discuţii să se arate terenul pentru biserica românească la Istanbul, care ar trebui să se numească Brâncoveanu. Ceea ce au comunicat cei doi şefi de stat e inacceptabil. Nici un preşedinte nu a spus până la Iohannis: „Da, construiţi o moschee pentru că eu vreau să construiesc o capelă“.

Un fost primar promitea că face grădină zoologică în centrul Bucureştiului. Să vedeţi urangutani, lei, tigri. Cum, domnilor, să treacă maimuţa prin centrul Capitalei? Eu cred că a trecut vremea minciunii în campania electorală. Fac apel la dumneavoastră ca programele din campanie să fie realiste şi corecte. Să reflecte ce puteţi face. Să reflecte obligaţiile din Constituţie pe care administraţia locală le are faţă de electorat. 

Priviţi în ţară. Sunt otaşe în care primarilor le-a păsat de creearea locurilor de muncă şi cei cărora nu le-a păsat. Comparaţi Clujul lui Funar şi cel al lui Boc sau faceţi o comparaţie între Clujul lui Boc şi Iaşi. După aproape două mandate ale lui Emil Boc şomajul a ajuns la aproape zero.

Alt drept al dumneavoastră: dreptul la un mediu curat. E scris în Constituţie. E articolul 35. Cum îşi face primarul datoria pentru acest drept când în loc să planteze copaci pune panseluţe şi lalele. Panseluţele se schimbă de două ori pe an. Comisionul e mai mare. 

Nu vă mai ţin. Aveţi o treabă importantă. Votul. Revin la îndemnul de la începutul discursului. Trebuie să plecaţi în această competiţie cu gândul că voi sunteţi câştigători. Voi sunteţi câştigătorii acestor alegeri. Ţineţi minte: acesta nu e partidul lui Băsescu. E partidul vostru şi făcut să servească România. 

Eugen Tomac : Luptători din PMP, viaţa ne-a chemat la un nou congres în Palatul Parlamentului. Aşa a aranjat Dumnezeu lucrurile ca într-o zi de sărbătoare să ne întrunim într-un Congres extraordinar. Îmi aduc aminte că în 2004 că după o luptă care părea greu de reuşit, când Băsescu l-a bătut măr pe Adrian Năstase, în discursul domniei sale că pentru România începe o nouă etapă şi o altfel de relaţie cu Republica Moldova. Astăzi, tot ce şi-a propus preşedintele e realitate. O parte dintre cei de peste Prut sunt cetăţeni români cu acte. Băsescu va lupta cu noi pentru reîntregirea ţării

USL-ul nu-i mai poate minţi pe români. Noi trebuie să le spunem, „Comunismul a murit!!“, să le vorbim de drepturi. să-i învingem

UPDATE Cristian Diaconescu, prim-vicepreşedine: La 27 martie 1918, Sfatul Poporului din Republica Moldovă şi clasa politică din România au hotărât că trebuie să răspundă voinţei populare din cele două ţări. Au hotărât un lucru istoric, Unirea. Proiectele mari arată partide mari şi politicieni mici. Proiectele mici îi arată pe cei mici.

UPDATE Siegfried Mureşan, europarlamentar: Sărbători fericite creştinilor care sărbătoresc astăzi sfintele sărbători. Câteva lucruri vă spun. În primul rând, suntem singurul partid care în 2015 am fost printre oameni. Vom duce la recâştigarea încrederii oamenilor în politicieni. Ascultăm oamenii şi avem soluţii. Promovăm candidaţi competenţi şi integrii. Puterea exemplului este importantă. O să ajungeţi primari, consilieri locali sau judeţeni. Prin puterea exemplului o să arătaţi că se poate face politică şi altfel. Pentru noi, Europa este casa noastră. Ne pasă UE. SUntem un partid pro-european. Când vedem că UE e atacată, asediată, nu vom atca şi noi UE, dar avem obligaţia să venim cu soluţii.

 UPDATE Traian Băsescu le-a urat sărbători fericite catolicilor din sală, astăzi fiind Paştele catolic.

image

UPDATE Delegaţii PMP au format o mare coadă la filtrul de securitate de la PMP. O parte din reprezentanţii PMP s-au arătat nemulţumiţi că au stat au stat foarte mult pentru a intra în Parlament


La cinci luni de când a fost ales preşedintele Mişcării Populare, formaţiune care lua naştere, din punct de vedere juridic, odată cu venirea lui Băsescu la cârma sa, popularii din toată ţara sunt aşteptaţi, duminică, la Bucureşti, pentru a-l revota pe Băsescu preşedintele lor.

În acest moment, Traian Băsescu nu mai este preşedinte de partid din punct de vedere legal. Fostul preşedinte a ajuns în această situaţie ca urmare a deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care a respins înregistrarea formaţiunii politice Mişcarea Populară. Traian Băsescu a recunoscut, implicit, că până la Congresul de duminică nu mai este preşedinte de partid.

Întrebat la Adevărul Live dacă să-l prezinte preşedintele Mişcării Populare sau preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Băsescu a răspuns: „Vedem la Congres duminică pentru că, în urma deciziei Curţi de Apel, trebuie să refacem alegerile în Partidul Mişcarea Populară, ceea ce se va întâmpla duminică într-un Congres extraordinar“.

Băsescu a vrut să şteargă amintirea Elenei Udrea

La Congresul din octombrie 2015, Traian Băsescu a devenit, după zece ani, preşedinte de partid politic, rebotezat din Partidul Mişcarea Populară (PMP) în Mişcarea Populară. Partidul Mişcarea Populară (PMP), a cărui existenţă şi imagine s-au învârtit în jurul Elenei Udrea, primul preşedinte ales, s-a chemat pentru activul de partid, începând cu data de 24 octombrie, Mişcarea Populară.

Evenimentul din octombrie a fost şi prezentat drept un Congres extraordinar de înfiinţare a Mişcării Populare, care, din punct de vedere juridic, s-a vrut a fi un partid nou. Prin urmare, PMP, împreună cu mărul, simbolul partidului, urma să fie radiat din Registrul Partidelor Politice odată cu înregistrarea noului partid denumit Mişcarea Populară în Registrul partidelor politice. Numai că instanţa a hotărât să respingă înregistrarea noului partid denumit Mişcarea Populară pentru că denumirea şi sigla seamănă foarte mult cu Partidul Mişcarea Populară, care încă figura în registrul partidelor politice.

Traian Băsescu a vrut înfiinţarea unui alt partid pentru a oşterge pe Elena Udrea din istoria PMP, care o reţine pe Elena Udrea drept primul preşedinte ales al partidului.Elena Udrea se confrunta atunci cu mari probleme de imagine din cauza valului de dosare care o vizau şi care afectau partidul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite