Gerea, vicepreşedintele Comisiei speciale pentru Roşia Montană: „Un vulcan de prime-time care ascunde alte probleme“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Gerea  FOTO Mihai Petre/Facebook
Andrei Gerea  FOTO Mihai Petre/Facebook

Liberalul Andrei Gerea, vicepreşedintele Comisiei speciale pentru proiectul Roşia Montană, crede că „în societatea românească mai erau foarte multe probleme de rezolvat până la Roşia Montană“, în special în sistemul de educaţie sau în domeniul sănătăţii.

„Deşi vechi de mai bine de 15 ani, subiectul Roşia Montană a fost brusc resuscitat în ultimele zile, încingând spiritele politice şi mediatice neaşteptat de mult (...), devenind peste noapte un adevărat vulcan de prime-time, lăsând astfel, deliberat sau întâmplător, în obscuritate, multe alte teme importante pe care ar fi trebuit să se pună acum accentul!“, scrie Gerea, pe blogul personal.

Totodată, acesta a ţinut să facă o serie de precizări referitoare la poziţia PNL cu privire la proiectul Roşia Montană.

„Noi, liberalii, nu am solicitat niciodată în Parlament procedura de urgenţă pentru acest proiect de lege trimis de către Guvern! (...) Am anunţat de la început că suntem pentru dezbaterea acestui proiect de lege, deşi cursul lui firesc nu trebuia să aibă nicio legătură cu Parlamentul, dar nu suntem şi pentru aprobarea lui în condiţiile date, deoarece este plin de inadvertenţe tehnice, juridice şi legislative pe care trebuie să le rezolve instituţiile publice abilitate“, explică liberalul.

Anterior, Gerea a declarat, pentru „Adevărul“, că PNL „are ceva“ împotriva proiectului de lege, nu a exploatării în sine, precizând că trebuie luate o serie de măsuri de siguranţă. „Luăm în considerare depunerea unor garanţii bancare“, a mai spus el.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite