Comisia parlamentară de anchetă trimite o nouă scrisoare procurorului general. Oana Florea: Este o somaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 va trimite, miercuri, o nouă scrisoare procurorului general Augustin Lazăr în care îi va solicita să pună la dispoziţia comisiei copia dosarului referitor la scrutinul de acum opt ani.

„Este practic o somaţie către procurorul şef, procurorul general, prin care demontăm toate argumentele făcute în scrisoarea trimisă către noi prin care refuză să ne furnizeze o copie a dosarului, argumentând, în drept, prin Constituţie şi legile în vigoare şi concluzionând că îşi exercită practic dreptul în mod abuziv, neexistând nicio lege care să-l împiedice să facă lucrul acesta. De asemenea, suntem de acord că nu există nici o obligaţie stipulată de lege, dar în virtutea colaborării dintre instituţii, atât şi noi cât şi dânşii fiind instituţii publice şi având scopul comun aflarea adevărului, trebuie să conlucrăm împreună“, a declarat Oana Florea, preşedinta Comisiei „Alegeri 2009“, pentru Agerpres

Oana Florea a subliniat că în scrisoare vor fi demontate „punct cu punct“ argumentele procurorului general din prima scrisoare, membrii comisiei invocând Constituţia României, articole din Codul de Procedură Penală şi legea 544/2001 privind regimul public al informaţiilor de interes public, precum şi deciziile CCR 411/2017 şi 428. „O concluzie este că nu există niciun text de lege care să interzică să pună la dispoziţia comisiei parlamentare de anchetă un dosar care a fost clasat, deoarece nu mai există cursul urmăririi penale despre care dânsul face referire acolo. Urmărirea penală s-a încheiat“, a mai spus Florea, potrivit aceleiaşi surse.

Parchetul General a respins, în 14 iulie, solicitarea iniţială a comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009 de punere la dispoziţie în copie a dosarului deschis în urma afirmaţiilor lui Dan Andronic şi care viza scrutinul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite