Comisia „Alegeri 2009“ a decis: Geoană preşedinte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisia „Alegeri 2009“ consideră că scrutinul a fost fraudat de Traian Băsescu şi Emil Boc. Concluzia: dacă nu erau probleme, Mircea Geoană ar fi fost preşedintele României. FOTO Mediafax
Comisia „Alegeri 2009“ consideră că scrutinul a fost fraudat de Traian Băsescu şi Emil Boc. Concluzia: dacă nu erau probleme, Mircea Geoană ar fi fost preşedintele României. FOTO Mediafax

Majoritatea PSD-ALDE din Comisia „Alegeri 2009“ a ajuns la concluzia că turul doi al scrutinului prezidenţial din urmă cu opt ani a fost fraudat pentru a-l scoate pe Traian Băsescu preşedinte, în detrimentul lui Mircea Geoană, însă fără a aduce dovezi clare. Principalii vinovaţi: Băsescu, fostul premier Emil Boc şi miniştrii din guvernul acestuia.

În raportul adoptat de Comisia „Alegeri 2009“, structură condusă de deputata Oana Florea, este indicat faptul că ar fi  fost săvârşite mai multe infracţiuni: constituire de grup infracţional organizat, fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu.

Dintre toate posibilele infracţiuni menţionate în raport, cea mai discutabilă este cea de fals intelectual, în condiţiile în care membrii PSD-ALDE din comisie susţin că ea s-ar fi produs prin faptul că decretul privind revocarea ministrului  de Interne al PSD  de la acea vreme, Dan Nica, ar fi fost publicată în Monitorul Oficial (MOF) odată cu decretul de numire ca interimar a lui Vasile Blaga. Deci numirea succesorului s-a făcut înainte ca revocarea titularului să fi devenit oficială prin publicare.

Mai mult, în raport se vobeşte de schimbarea a 20 de prefecţi, „noaptea, ca hoţii“, acest lucru fiind stabilit într-o şedinţă care a avut loc seara, după ora 19.00.

Numirea lui Ciolacu la Apărare, prin „încălcarea“ legii

Însă, procedura invocată de majoritatea PSD-ALDE din comisie e una comună, chiar ieri, în acelaşi MOF fiind publicat şi decretul de revocare al fostului ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu, dar şi numirea ca interimar pe funcţia a vicepremierului pentru „probleme speciale“ Marcel Ciolacu.

Raportul comisiei va fi înaintat Parchetului General şi Consiliului Superior al Magistraturii pentru ca aceste instituţii să ia măsuri dacă consideră de cuviinţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite