Comisarul Corina Creţu întinde o mână de ajutor Greciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia vizitei oficiale în Grecia a comisarului pentru politică regională, Corina Cretu, s-a decis înfiinţarea unui grup de lucru comun între Comisia Europeană şi autorităţile elene pentru a ajuta la îmbunătăţirea capacităţii Greciei de implementare a fondurilor structurale şi de investiţii europene.

„Ne angajăm să sprijinim Grecia în eforturile sale de a îşi reconstrui economia. Fondurile structurale şi de investiţii europene sunt vitale atât pentru a răspunde astăzi nevoilor urgente ale populaţiei, cât şi pentru a deschide calea pentru viitoarea prosperitate a ţării. Vom lucra îndeaproape cu Grecia pentru a utiliza mai multe fonduri europene, având ca prioritate principală interesele cetăţenilor", a declarat Corina Creţu.

La rândul lui, ministrul economiei, infrastructurii, afacerilor maritime şi turismului Georgios Stathakis a arătat că „lucrăm intens pentru a asigura o tranziţie lină între cele două perioade de programare şi vom face tot posibilul pentru a nu pierde nicio resursă disponibilă din actuala perioadă de programare".

Grecia are încă la dispoziţie până la finalul anului 2015 o cantitate semnificativă din fondurile politicii de coeziune disponibile în perioada de programare 2007-2013. Pentru a asigura folosirea lor cât mai eficientă, s-a decis să se lucreze împreună pentru a veni cu cele mai bune soluţii care să permită o absorbţie cât mai ridicată.

„Acest grup de lucru va produce lecţii valoroase pentru ca Grecia să folosească temeinic cele 20,6 miliarde de euro din fondurile structurale şi de investiţii europene care îi sunt alocate în noua perioadă de programare 2014-2020”, a adăugat Corina Creţu.

Această iniţiativă se încadrează în mandatul grupului de lucru la nivel înalt condus de vicepreşedintele Valdis Dombrovskis, creat la iniţiativa preşedintelui Juncker şi a prim-ministrului Tsipras.

Întâlnire cu prim-ministrul Alexis Tsipras

Tot ieri, 20 mai, comisarul pentru politică regională Corina Creţu a avut o reuniune cu prim-ministrul grec Alexis Tsipras pentru a discuta despre importanţa şi potenţialul politicii de coeziune în Grecia.

„Am fost foarte bucuroasă să văd că prim-ministrul Tsipras şi cu mine avem aceeaşi manieră de a vedea lucrurile. Noi credem în capacitatea fondurilor structurale şi de investiţii europene de a schimba în bine viaţa de zi cu zi a oamenilor, prin relansarea economiei şi îmbunătăţirea infrastructurii ţării. Vom lucra îndeaproape pentru a asigura succesul politicii de coeziune în Grecia", a declarat Corina Creţu.

Vizita comisarului Creţu este a doua vizită în Grecia a unui comisar european după instalarea noii Comisii Europene, prima fiind efectuată de vicepreşedintele CE pentru locuri de muncă, creştere economică, investiţii şi competitivitate, Jyrki Katainen.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite