Cioloş: Societatea civilă şi generaţia nouă au început să se trezească, să nu mai stea doar pe Facebook, ci să ia iniţiativa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, la evenimentul "Impactul nostru în educaţie", că generaţia nouă a început să se trezească în ultimii ani şi să nu mai stea doar în faţa calculatorului, ci să coboare în stradă şi să ia iniţiativă atunci când este cazul.

Prezent la evenimentul organizat vineri de Fundaţia Teach for Romania, premierul Dacian Cioloş a spus că crede cu tărie că democraţia din România poate fi ”reinventată” doar prin implicarea tuturor, acolo unde se simt utili.

”Cred că o modalitate prin care putem să progresăm este, în primul rând, aceea de a ne asuma noi înşine schimbarea pe care ne-o dorim şi pe care o cerem, în general, de la ceilalţi. (...) Şi atunci când îţi asumi tu însuţi schimbarea, atunci ai şi mai multă legitimitate să ceri celorlalţi şi să ceri liderilor să o facă şi să-şi asume ceea ce fiecare dintre noi face”, a declarat Cioloş la evenimentul "Impactul nostru în educaţie".

"Când am ajuns, aşa un pic luat prin surprindere, să îmi asum conducerea acestui Guvern pentru o perioadă scurtă, mi-am dat seama că foarte multe lucruri nu o să se poată face cu o administraţie care are nevoie să fie motivată şi redinamizată. Şi atunci mi-am spus că una din căile prin care putem să demarăm anumite schimbări este să pornim de la experienţe pe care societatea civilă le are. Şi am observat în aceşti ultimi ani, mai ales în ultimii doi-trei ani, că societatea civilă şi generaţia nouă din România au început să se trezească, să nu mai stea doar, nu la televizor, ci în faţa calculatorului, pe Facebook, să coboare şi în stradă când e cazul şi să ia şi iniţiativa, atunci când simte că poate să schimbe ceva", a adăugat Cioloş.

Premierul a spus că această experienţă din ultimii ani poate fi folosită şi pentru reformarea statului, precizând că acesta este motivul pentru care şi-a ales consilieri din rândul societăţii civile.

"Şi mi-am spus că această experienţă care s-a capitalizat deja de câţiva ani de zile poate să fie folosită şi poate să contribuie la reformarea statului, la eficientizarea lui. Şi, de aceea, mi-am dorit, am şi luat în jurul meu consilieri oameni care provin din societatea civilă şi care au înţeles destul de rapid cum putem face puntea de legătură între ceea ce fac organizaţii neguvernamentale şi ceea ce fac diferite instituţii publice şi am dorit să implicăm şi să transferăm pe cât posibil, sigur cu un pic de nebunie şi curaj, această experienţă către instituţii publice", a afirmat Dacian Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite