Cine este Sorin Grindeanu, noua propunerea de premier a PSD. Cum răspunde la întrebarea dacă are legătură cu serviciile secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democratul Sorin Grindeanu, actual preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, este propunerea PSD şi ALDE pentru Palatul Victoria. În 2013, Grindeanu a urmat un Program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică la Academia Naţională de Informaţii, fiind şi membru al Comisiei de control parlamentar al SRI în perioada 2013-2014, potrivit „România Curată“.

Sorin Grindeanu, fost ministru al Comunicaţiilor, are 43 de ani şi este membru PSD de 20 de ani. A ocupat mai multe funcţii în partid, însă a ajuns în prima scenă în timpul Guvernului Ponta, când a ocupat, pentru aproape un an, funcţia de ministru al Comunicaţiilor, intrând ulterior în echipa lui Liviu Dragnea. Între 2008 şi 2016 a fost deputat, însă a demisionat după ce a devenit preşedinte al CJ Timiş. El a activat în Comisia pentru controlul activităţii SRI.

A absolvit Facultatea de Matematică, Secţia informatică, a fost viceprimar al Timişoarei, iar în prezent este preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. De altfel, a fost pentru pentru prima dată în istoria postdecembristă când alegerile de la Consiliul Judeţean Timiş au fost câştigate de PSD.

Sorin Grindeanu este născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş, este căsătorit şi are doi copii. Este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 - 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică.

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna - Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt - Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

În perioada octombrie 1998 - octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la aceeaşi facultate. Din noiembrie 2001 până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara.

În 2012, acesta a fost reales deputat, fiind membru al Comisiei de control parlamentar al SRI în perioada 2013-2014. În 2013, Grindeanu a urmat un Program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică, la Academia Naţională de Informaţii, potrivit „România Curată“.  

În perioada decembrie 2014- noiembrie 2015, Sorin Grindeanu a ocupat funcţia de ministru pentru Societatea Informaţională.

Întrebat dacă are vreun dosar penal sau dacă are legătură cu serviciile secrete, Grindeanu a răspuns sec: „Nici, nici!“. 

Potrivit declaraţiei sale de avere, Sorin Grindeanu are împreună cu soţia sa, Mihaela, două terenuri intravilane, unul în comuna Giroc cumpărat în anul 2005 de 503 mp şi altul cumpărat în anul 2011, de 270 mp, în Timişoara. Soţia lui Grindeanu mai deţine un teren intravilan de 2,8 ha în comuna Banloc din judeţul Timiş.

Familia Grindeanu mai deţine şi o casă în comuna Giroc din judeţul Timiş, potrivit celei mai recente declaraţii de avere postate pe site-ul Consiliului Judeţean Timiş. Locuinţa a fost construită în anul 2007.

La capitolul autoturisme, Grindeanu a trecut în declaraţia de avere un motociclu ATV pe care l-a cumpărat în anul 2009.

În luna martie a.c., actualul lider al PSD Timiş a vândut un apartament cu suma de 30.000 de euro.

Sorin Grindeanu a acordat si doua împrumuturi, unul de 83.000 de lei şi altul de 20.000 de euro către o societate comercială la care soţia sa este acţionar. El are si un credit contractat în anul 2007, scadent în anul 2035, în valoare de 44.868 euro.

La venituri, Grindeanu a trecut indemnizaţia de 7.610 lei de la Parlamentul României, 86.228 lei salariul ca ministru şi 8 lei venituri şi dobânzi. Pe lângă veniturile soţiei, în declaraţia de avere a social- democratului apare şi o donaţie de 10.000 de euro de la tatăl său, Nicolae Grindeanu.

Declaraţie de avere Sorin Grindeanu - iunie 2015

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite