Ce mesaj au avut parlamentarii USR pentru Viorica Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook/ Cristian Ghinea
Foto: Facebook/ Cristian Ghinea

Parlamentarii USR au întâmpinat-o miercuri pe Viorica Dăncilă, în şedinţa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu pancarte pe care scria „nu daţi OUG”. Premierul a fost prezent în Parlament pentru a prezenta programul României privind preşedinţia Consiliului UE.

Deputaţii şi senatorii USR i-au transmis Vioricăi Dăncilă să nu dea Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea codurilor penale, afişând pancarte cu acest mesaj în timp ce premierul prezenta programul României pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. 

Comitetul Executiv al PSD, controlat de Liviu Dragnea, i-a trasat, luni, Guvernului sarcina de a modifica legislaţia penală prin ordonanţă de urgenţă. Mai exact, articolele din Codul penal şi din Codul de procedură penală declarate constituţionale de CCR vor fi adoptate prin OUG, nu printr-un vot în Parlament. Liviu Dragnea a pasat răspunderea către Viorica Dăncilă, iar premierul nu a oferit detalii.

Vineri, partidele din Opoziţie vor depune şi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Aleşii din PNL, USR şi PMP susţin că interesele naţionale nu mai trebuie să fie pe mâna unui „grup infracţional“.

„Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a opoziţiei, ci o urgenţă naţională! Grupul infracţional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României a slăbit statul, ca să şi-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând. Afirmăm cu putere şi cu toată responsabilitate că este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României, într-un moment de instabilitate internaţională“, se arată în începutul moţiunii de cenzură a Opoziţiei, potrivit documentelui obţinut de „Adevărul“. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite