Cazul Ponta nu va mai fi discutat în Parlamentul European. Premierul continuă războiul cu Preda şi Macovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta anunţă, pe pagina sa de Facebook, că deputaţii jurişti au respins solicitarea europarlamentarilor români de a discuta în plenul Parlamentului European situaţia juridică a premierului Victor Ponta.

„Veşti bune de la Bruxelles de la Parlamentul European! Pe lângă tradiţionalii duşmani şi detractori ai României - (Monica Macovei, Cristi Preda şi încă 2-3 europarlamentari PPE) există însă şi mulţi prieteni oneşti ai ţării noastre! Aceştia au respins azi în Comisia LIBE solicitarea sicofanţilor menţionaţi mai sus de a se discuta în plen situaţia României la fel ca a Ungariei! Mulţumesc tuturor europarlamentarilor români şi colegilor noştri din Grupul Social Democrat, ALDE si Verzi pentru corectitudine şi sprijin!“, a scris Ponta, pe pagina de Facebook.

Europarlamentarul PPE Cristian Preda i-a răspuns, tot pe Facebook, premierului Victor Ponta.„Victor Ponta foloseşte un limbaj împrumutat de la comuniştii din anii 50-60, pentru a mă caracteriza: sunt „duşman şi detractor”. De ce crimă mă fac vinovat? Aici intervine manipularea. Premierul nostru susţine că aş fi cerut discutarea României în plen. E fals. Am cerut anchetarea lui Ponta de către PE. Orice om normal înţelege că anchetarea lui Ponta şi criticarea României sunt două lucruri diferite. Iar motivul solicitării mele e cunoscut de toată lumea. Când a trebuit să dea ochii cu procurorii, Ponta a făcut două lucruri: a mobilizat majoritatea pentru a bloca investigaţia, apoi, văzând că gluma se îngroaşă, a dat bir cu fugiţii şi s-a ascuns sub fustele lui Erdogan. Socialiştii europeni şi complicii lor vor trebui să răspundă pentru protejarea unui asemenea personaj ridicol. E de la sine înţeles că limbajul suburban folosit de Ponta nu mă va descuraja şi voi continua să spun adevărul despre socialiştii români şi despre felul în care ei îşi bat joc de cetăţenii români“, a replicat Preda.

Cazul premierului Victor Ponta, protejat de Parlament după ce DNA a cerut ridicarea imunităţii liderului PSD, a fost discutat joi în Comisia LIBE  a Parlamentului European. Cazul premierului Victor Ponta a ajuns în discuţia Comisiei LIBE din Parlamentul European, la iniţiativa delegaţiei României. Europarlamentarul Monica Macovei a luat cuvântul la începutul şedinţei şi a arătat că, potrivit raportului MCV,  “Comisia Europeană spune că din Guvern trebuie să facă parte oamenii cei mai integri şi că este inacceptabil să facă parte din Guvern oamenii cu probleme penale”, ea referindu-se astfel la situaţia premierului Victor Ponta, protejat de Parlament, după ce DNA a cerut începerea urmăririi penale faţă de liderul PSD.

Monicăi Macovei i-a răspuns europarlamentarul PSD Victor Boştinaru, care s-a plâns că o chestiune de interes naţional este din nou pe agenda Parlamentului European. Ulterior, a intervenit în dezbatere europarlamentarul PDL Traian Ungureanu, care a susţinut că respectarea principiilor democratice este o chestiune de interes universal. “Mă întreb de când încercarea de obstrucţionare a Justiţiei este o chestiune de interes naţional. Utilizarea mijloacelor democratice pentru a împiedica Justiţia nu este o problemă naţională, ci este o chestiune legală. Este un efect pervers, periculos şi, cu siguranţă, antieuropean. De aceea avem astăzi această dezbatere”, a spus Ungureanu.

La rândul lui, europarlamentarul liberal Cristian Buşoi s-a declarat „mâhnit“ pentru că majoritatea parlamentară a refuzat continuarea investigaţiei în cazul premierului Victor Ponta.

Preşedintele PPE, Manfred Weber, a cerut la 8 iunie discutarea situaţiei premierului Victor Ponta în Parlamentul European. „Situaţia din România este îngrjiorătoare. Este inacceptabil că PSD vrea să blocheze cercetările. Direcţia Naţională Anticorupţie trebuie lăsată să investigheze spre a aduce lumină în cazul acuzaţiilor grave aduse lui Ponta“, a spus Manfred Weber, într-un comunicat.

Preşedintele PE, Martin Schulz, a propus ca subiectul să fie discutat în Comisie pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi în Conferinţa liderilor grupurilor parlamentare, înainte de a ajunge în plen.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite