Cataramă depune plângere penală pe numele lui Ludovic Orban şi al altor 15 liberali din conducerea PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedinte al PNL Sector 2 Viorel Cataramă a anunţat că va depune plângere penală pe numele liderului PNL Ludovic Orban şi al altor 15 liberali din forurile de conducere ale formaţiunii, pe motiv că au încercat excluderea sa din partid şi au falsificat rezultatul votului privind nominalizarea viitorului premier propus de PNL, potrivit Mediafax.

UPDATE Viorel Cataramă a precizat pentru „Adevărul“ că e în continuare prim-vicepreşedinte al PNL Sector 2 şi că nu şi-a pierdut niciodată această calitate, cu toate că Biroul Executiv a decis excluderea sa din formaţiune.


  „Voi înainta o plângere penală împotriva domnilor Ludovic Orban, George Ionescu şi Dinu Gindu pentru fraudarea şi falsificarea rezultatului votului din data de 11 martie din Consiliul Naţional, privind desemnarea candidatului partidului pentru funcţia de premier", a declarat Viorel Cataramă, pentru Mediafax.

Cataramă, prim-vicepreşedinte al PNL Sector 2, i-a nominalizat şi pe membrii conducerii liberale pe numele cărora va depune plângerea penală. "Voi înainta o plângere penală împotriva domnilor Ludovic Orban, Robert Sighiartău, Laurenţiu Leoreanu, Ben-Oni Ardelean, Florin Cîţu, Adrian Oros, Virgil Guran, Ioan Bălan, Vlad Nistor, Costel Alexe, Viorel Badea, Adrian Miuţescu, Nicolae Giugea şi George Şişcu pentru ilegalităţile comise în şedinţa Biroului Executiv din data de 9 iulie, când, încălcând 8 articole din statut, 3 din regulamentul Comisiei de Arbitraj, precum şi prevederile L78/2000, au votat excluderea mea din partid pentru a mă împiedica să candidez la Primăria Capitalei. PNL nu este proprietatea privată nici a lui Ludovic Orban si nici a unei mici cooperative grupate în jurul lui; membrii partidului sunt apăraţi de statut şi de legile ţării, au drepturi care nu pot fi călcate în picioare. De aceea, voi uza de toate căile şi mijloacele legale pentru eliminarea abuzurilor şi pedepsirea celor vinovaţi. Sunt din 1990 în PNL şi iubesc acest partid. Tocmai de aceea, după ultimele evenimente, m-am decis să pornesc o acţiune de modernizare şi reformare a partidului, de promovare a competenţelor şi, mai ales, de stabilire a unei ideologii si a unui program liberal de dreapta", a mai afirmat Cataramă.

 În luna martie, PNL decis, în şedinţa de Consiliu Naţional, nominalizarea privind viitorul premier al PNL în persoana liderului formaţiunii, Ludovic Orban. Cataramă a candidat cu Orban şi pierdut, însă a invocat faptul că în procesul verbal au fost trecute cu o sută de voturi mai puţin faţă de cât obţinuse.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite