Olguţa Vasilescu: Vom ataca decizia de schimbare a secretarului general al Guvernului. Carmen Dan: Încercare de lovitură de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul demisionar de Interne, Carmen Dan, a declarat vineri seară, invitată la Antena 3, că România se confruntă „cu o veritabilă încercare de lovitură de stat“ şi l-a acuzat pe premierul Sorin Grindeanu că gândeşte cu „creierul“ lui Victor Ponta. La rândul său, Olguţa Vasilescu a spus că PSD va ataca decizia de schimbare a secretarului general al Guvernului.

Update 22.30 PSD: „Grindeanu şi Ponta nu reprezintă PSD în tentativa de preluare prin forţă a puterii executive a statului”

PSD transmite, vineri, că Sorin Grindeanu şi Victor Ponta nu reprezintă partidul în "tentativa de preluare prin forţă a puterii executive a statului", fiind o acţiune ilegală şi neconstituţională.

"PSD condamnă categoric tentativa ilegală şi neconstituţională a celor doi foşti membri ai partidului, Sorin Grindeanu şi Victor Ponta, de a prelua puterea executivă a statului român. În toate aceste acţiuni ilegale, cei doi nu reprezintă Partidul Social Democrat şi nu au niciun drept să angajeze numele partidului într-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice şi constituţionale", se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Liderii social-democraţi spun că niciun for de conducere statutar al partidului nu i-a mandatat să întreprindă aceste acţiuni ilegale, "ceea ce înseamnă că cei doi acţionează strict în nume propriu, având întreaga răspundere, de orice natură, pentru faptele lor".

Ştirea Iniţială: Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, la Antena 3, ca va ataca în contencios administrativ decizia de schimbare a secretarului general al Guvernului, Mihai Busuioc, pe care o consideră nelegala.

„Noi nu o să o atacăm în penal" asa cum ameninţă Victor Ponta miniştrii care nu vin la serviciu „ci în contencios administrativ“, a spus Vasilescu, precizând că îşi exprima doar un punct de vedere personal.

Vasilescu a mai spus că s-a încercat ca secretarul general al guvernului „să fie forţat să semneze nişte acte legislative pe care le-a considerat ilegale“.

Carmen Dan a afirmat că ştie că „a fost un desant" la Monitorul Oficial şi că s-a încercat să se „pună presiune“ asupra celor de la aceasta instituţie pentru ca Ponta să fie numit secretar general al Guvernului.

„Acum cred că e foarte clar cu al cui creier gândeşte domnul Grindeanu", a subliniat ministrul demisionar al Internelor, care a precizat că, dacă preşedintele Klaus Iohannis va semna decretul de demitere a sa, va „respecta legea".

„Am să îi cedez domnului Grindeanu locul de ministru de Interne. Presupun că va face tot ce îi spune secretarul general, care cred că şi-a dorit foarte mult sa fie iarăşi premier şi îşi imaginează că a şi reuşit", a completat Dan.

De asemenea, ministrul demisionar al Internelor a declarat că actele prin care Sorin Grindeanu l-a demis pe secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, şi l-a numit pe Victor Ponta sunt „nelegale", deoarece Busuioc lipsise doar 30 de minute din Guvern, având „un puseu de tensiune“.

„(Mihai Busuioc  - n.r.) lipsea de jumătate de oră, pentru că avea un puseu de tensiune", a spus Carmen Dan, la Antena 3, explicând de ce fostul secretar general nu a fost la Guvern vineri. Lia Olguţa Vasilescu a adăugat şi ea că Busuioc era „internat".

Ironiile lui Carmen Dan

Carmen Dan, a mai declarat, la Antena 3, ironic, că Sorin Grindeanu este probabil interimar la MAI pentru că a auzit că „vin coduri de ploi“ şi vrea să le gestioneze, adăugând apoi că este de părere că totul este o luptă pentru informaţiile secrete din MAI.

„De ce îşi doreşte domnul Grindeanu Internele? Păi, în afară de faptul că nu am simţit o foarte mare preocupare pentru Interne, atât timp cât eu credeam că suntem o echipă, probabil că a auzit că în weekendul ăsta o să avem câteva coduri de ploi şi vrea să le gestioneze dânsul", a spus ea, la Antena 3.

Întrebată dacă este de părere că totul este de fapt o „luptă pentru informaţii", ea a confirmat: "Cred că da“. Carmen Dan a adăugat că, dacă va fi publicat în Monitorul Oficial demisia sa, va pleca din funcţie şi va respecta legea.

Deputatul PSD Victor Ponta a fost numit vineri în funcţia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial şi fiind contrasemnată de un secretar de stat căruia i-au fost delegate atribuţiile lui Mihai Busuioc, fostul secretar general. Joi seară, Mihai Busuioc, unul dintre oamenii apropiaţi de Liviu Dragnea, a refuzat să contrasemneze decizia de înlocuire a sa din funcţie cu Victor Ponta, rivalul lui Dragnea în partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite