Caracota: Cu bugetul alocat de Guvern investiţiilor pentru 2018 riscăm să rămânem doar cu cei 15 km de autostradă inauguraţi de PSD-ALDE în 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iancu Caracota, senator PNL. FOTO Facebook Iancu Caracota
Iancu Caracota, senator PNL. FOTO Facebook Iancu Caracota

Senatorul PNL Iancu Caracota critică Guvernul Tudose pentru modul cum a gândit bugetul pentru 2018, în condiţiile în care au fost alocaţi puţini bani pentru infrastructura rutieră, România urmând ca şi în anul următor să fie „ultima la numărul de kilometri de autostradă în Europa“.

„Doar 15 km de autostradă a inaugurat anul acesta Guvernul PSD-ALDE. Mai precis, din luna martie când a fost inaugurat tronsonul dintre Traian Vuia şi Margina din lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva, Guvernul nu mai a făcut nici un pas vizibil în dezvoltarea infrastructurii de transport rutier. Cu doar 4,2% din PIB fonduri alocate investiţiilor publice pentru 2018, România va rămâne, în continuare, ultima la numărul de kilometri de autostradă în Europa. Cu alte cuvinte, raportat la suprafaţa ţării, România are cei mai puţini kilometri de autostradă din Europa“, atrage atenţia senatorul liberal Iancu Caracota. 

Senatorul PNL subliniază că prin acest fel de a aborda problematica infrastructurii rutiere, România va stagna în ceea ce priveşte dezvoltarea reţelei de transport. „Îngrijorător este faptul că prin aceste alocări bugetare România nu are şanse reale pentru a construi şi dezvolta o infrastuructură rutieră demnă de un stat european. Din nefericire, dezvoltarea României nu reprezintă o preocupare pentru actuala coaliţie de guvernare, întrucât  un sector atât ce important precum cel al investiţiilor nu se bucură de o finanţare adecvată nici de la bugetul de stat şi nici la nivelul absorţiei fondurilor structurale. Mai mult de atât, să ne amintim scrisoarea adresată Executivului de la Bucureşti, de cei  patru comisari europeni, care gestionează cea mai mare parte a fondurilor UE, printre care şi doamna Corina Creţu, culmea membru de seamă PSD. Aceştia şi-au manifestat îngrijorarea cu privire la gradul insignifiant al cererilor de plată intermediare trimise Comisiei de doar 4,4 % din resursele de coeziune alocate pentru perioada de 7 ani şi i-au solicitat ferm ministrului Finanţelor să intensifice eforturile pentru a creşte gradul de absorbţie a fondurilor destinate Ministerului Transporturilor“, mai arată Caracota. 

„Fără echivoc, pe baza unor  astfel de alocări bugetare, România nu va cunoaşte evoluţia, ci din contră aceasta va retrograde curând. Solicit Coaliţiei majoritare din Parlament să majoreze în Bugetul de stat pentru 2018 fondurile pentru investiţii, astfel încât să trecem de nivelul celor câtorva kilometri de autostradă inauguraţi în fiecare an.“, conchide senatorul liberal. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite