Candidează Traian Băsescu la preşedinţia Republicii Moldova? Cum răspunde liderul PMP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu, fost preşedinte al României
Traian Băsescu, fost preşedinte al României

Fostul şef al statului, Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, că nu ar putea să candideze la preşedinţia Republicii Moldova, aşa cum s-a vehiculat în anumite media, pentru că nu are acest drept, potrivit Constituţiei, nefiind născut pe teritoriul Moldovei.

"Nu am dreptul. Uitaţi-vă în Constituţia Republicii Moldova. Trebuie să fii născut pe teritoriul Republicii Moldova şi trebuie să ... Au introdus o condiţie mai acum câţiva ani, să ai cel puţin zece ani de când locuieşti în Republica Moldova. Deci, cine spune aşa ceva ori nu a citit Constituţia Republicii Moldova, ori are pasiunea să bată câmpii", a spus Traian Băsescu la B1TV.

Fostul preşedinte al României a susţinut că, după Putin, în toate sondajele este dat ca cel mai popular om politic din afara Republicii Moldova, că este un pro-unionist, de aceea şi-a şi asumat crearea unui partid unionist, respectiv Partidul Unităţii Naţionale, al cărui preşedinte de onoare este.

"Să nu vă gândiţi că îmi văd o nouă carieră politică în Republica Moldova. Gestul pe care l-am făcut este acela de a ajuta - să accept să fiu preşedinte de onoare al unui partid nou - este acela de a ajuta la consolidarea curentului unionist", a afirmat Băsescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite