Liberalii au noi preşedinţi la organizaţiile din Bucureşti. Candidatura lui Ludovic Orban pentru Primăria Generală, validată de conducerea PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. FOTO Cosmin Iftode
Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. FOTO Cosmin Iftode

Conducerea PNL s-au întâlnit, luni, într-o şedinţă a BPN unde au discutat validat preşedinţii unici pentru Organizaţiile PNL Bucureşti, la nivel de sectoare.

UPDATE Alina Gorghiu, după şedinţa BPN: Reluarea votului în parlament pe cele 8 proiecte pe care le-aţi văzut revotate. Vă vorbesc de o procedură care nu a mai fost întâlnită. O procedură asupra unor voturi care fuseseră adoptate sau respinse. Vă spun acest lucru pentru că e o solicitare unică în cei 25 de ani parlamentarism. E o solicitare vădit neconstituţională, motiv pentru care s-au realizat două lucruri. 

S-a văzut domnul Dragnea cu visul împlinit. Legea defăimării a fost retrimisă la comisii pentru trei săptămâni, iar alte opt legi au fost revotate

Colegii mei au redactat sesizare la CCR. Va fi înaintată zilele acestea pe un motiv foarte clar: încălcare a Regulamentului Camerei şi a Constituţiei. Cerem un lucru cât se poate de simplu. Cerem CCR să verifice dacă suspendarea unor norme legeale aflate în vigoare poate fi realizată printr-un vot procedural, aflat în interiorul autonomiei regulamentare sau trebuie să se adopte un proiect pentru suspendarea dispoziţiilor de care face vorbire, anume votul electronic. E uşor tehnic subiectul. Vrem să vedem în ce măsură o ambiţie personală poate duce la o încălcare brutală a Constituţiei şi a Regulamentului Camerei Deputaţilor. 

O a doua chestiune pe ordinea de zi ţine de legislaţia electorală. Astăzi, colegii noştri din Birourile Permanente de la cameră şi de la Senat vor depune o solicitare pentru a putea prelungi activitatea Comisiei de Cod Electoral. Vom cere întrunirea de a urgenţă a Comisiei de Cod Electoral şi procedurp de urgenţă pe cele trei legi pe care încă le avem restante în această materie:

a)cotele de gen, iar aici mă îngrijorează  faptul că în ciuda discursului public al liderilor PSD, nu s-au deranjat să vină în întâmpinarea modificării legislative. 

b) dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora;

c) votul prin corespondenţă pentru alegerile prezidentţiale despre care toată lumea spune că e de acord, dar în afară de PNL nimeni nu a pus pe tabet această temă“, a declarat Alina Gorghiu. 

Vasile Blaga, copreşedinte PNL : Săptămâna aceasta am mai validat o parte din candidaturi pentru reşedinţele de judeţ şi pentru consilii judeţene, dar am stabilit şi conduceri unice pentru mai multe organizaţii.

Candidaţi validaţi pentru primării: Ludovic Orban (Bucureşti), Adrian Titieni (Bistriţa),  Ciprian Prisăcare (Târgovişte), Grigore Crăciunescu (Râmnicu Vâlcea). 

Preşedinţi unici: Brăila - Cătălin Boboc; Constanţa - Gheorghe Dragomir; Sector 1 Bucureşti - Mihai Voicu; Sector 2 Bucureşti -  Anca Boagiu, Sector 3 Bucureşti - Florin Alexe, Sector 4 Bucureşti - Marius Rogin, Sector 5 Bucureşti - Cristian Olteanu şi Sectorul 6 -Aleodor Frâncu.

UPDATE Ludovic Orban, după ce candidatura sa pentru Primăria Generală a fost validată în unanimitate: „Am aşteptat cu emoţie acest moment. PNL începe astăzi o cursă pentru a-i convinge pe locuitorii Bucureştiului că oferta sa este alternativa corectivă. Oferim Bucureştiului o administraţie onestă, profesionistă, generoasă. Eu, Ludovic Orban, am onoarea de afi în fruntea acestei echipe. Sunt pregătit, sunt hotărât, am toată experienţa necesară pentur a fi învingător. Este momentul faptelor, nu al vorbelor. În noimebrie 2014, românii au votat pentru o Românie mai curată, mai onestă, mai unită, mai dezvoltată şi mai generoasă cu orice locuitor al său. Este timpul ca această Românie să aibă o Capitală pe care o merită. Eu, Ludovic Orban, îi rog pe locuitorii Bucureştiului să aleagă echipa PNL pentru a începe împreună să construim un Bucureşti în care fiecare să se simtă ca acasă. Aşa să ne ajute Dumnezeu“, a spus Orban. 

Întrebat de acuzaţiile lansate de Victor Ponta, Orban a precizat că va face, în următoarele zile, o conferinţă de presă unde  va răspunde tutror întrebărilor.

UPDATE Comitetul de Unificare al PNL a decis aprobarea conducerilor unice pentru Organizaţiile PNL de la cele şase sectoare ale Capitalei. PNL Sector 1 va fi condus de Mihai Voicu, PNL Sector 2 de Anca Boagiu, PNL Sector 3 de Florin Alexe, PNL Sector 4 de Marius Rogin, PNL Sector 5 de Cristi Olteanu. La Sectorul 6 Aleodor Francu este pole position pentru această funcţie, însă acesta e contestat de anumiţi liberali .

Deciziile luate în şedinţa Comitetului de Unificare ar puteafi validate de BPN al PNL.


Una din temele pe care le vor discuta liberalii va fi cel mai probabil situaţia problematică a Organziaţiei Bucureşti, dat fiind că la nivelul candidaţilor de sectoare au apărut tensiuni odată cu apropierea desemnării celor care vor reprezenta partidul la locale. La Sectorul 6, Răzvan Mironescu, deputat apropiat de actualul primar Rareş Mănescu şi care era văzut ca potenţialul candidat pentru acest sector, nu mai e singura soluţie, din spate venind în forţă Ştefan Florescu, politician independent care a mai candidat în trecut pentru funcţia de primar.

De asemenea, la Sectorul 4, Marius Rogin, liberal care şi-a început promovarea de aproape un an, e pe cale să piardă în faţa primarului intermiar al Capitalei, Răzvan Sava, al cărui chip poate fi văzut în tot Bucureştiul în afişe care prezintă principiul transparenţei bugetului Primăriei Generale. Nu în ultimul rând, deputatul Mihai Voicu ar putea fi desemnat preşedinte al Organizaţiei PNL Sector 1 Bucureşti. Numirea unor preşedinţi unici ar urma să fie făcute şi pentru celelalte sectoare.

Biroul Politic Naţional al PNL ia în discuţie şi candidatura deputatului Ludovic Orban pentru Primăria Capitalei. Orban a fost validat de Comitetul Executiv al Organizaţiei PNL Bucureşti.

Citeşte şi:

Ludovic Orban: După ce voi câştiga Primăria voi conduce Bucureştiul aşa cum l-ar conduce o femeie

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că după ce va câştiga Primăria Generală va conduce Bucureştiul "aşa cum l-ar conduce o femeie", cu dragoste faţă de semeni, dedicaţie şi sensibilitate.

Proiect de lege: copiii de până la 3 ani, scoşi de la întreţinere

Copiii de până la trei ani ar putea fi excluşi din numărul persoanelor care plătesc cheltuielile cu apa, căldura sau gazul în cadrul asociaţiilor de proprietari, potrivit unei iniţiative legislative depuse de senatorul PNL Dragoş Luchian.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite