Basmele scornite de imaginaţia d-lui Liviu Nicolae Dragnea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă viitoare va fi mare sărbătoare în familia Dragnea. Mai-marele pesediştilor români îşi însoară fiul, ocazie pentru toţi social-democraţii să dea expresie aleselor lor sentimente de dragoste, preţuire, admiraţie, iubire fierbinte pentru Cârmaciul care seamănă din ce în ce mai mult nu doar cu Nicolae Ceauşescu, ci chiar cu Tătucul popoarelor, generalissimul I. V. Stalin.

Nu mă îndoiesc că sâmbătă va ploua cu daruri cu care beizadeaua din Teleorman trebuie onorată fiindcă, altminteri, interimarii numiţi de tată la conducerea organizaţiilor judeţene ale partidului riscă, la orice oră, primirea firmanului de mazil. Dragnea e suspicios şi, vorba cronicarului, este mereu gata să omoare fără giudeţu, iar o proximă ocazie pentru decapitări ar putea fi chiar şedinţa CExN-lui programată să se ţină pe litoral la numai o săptămână după ce urechile invitaţilor la ospăţul de sâmbăta aceasta vor fi mângâiate în mod plăcut de Isaiia dănţuieşte şi alte şlagăre care nu pot să lipsească din repertoriul însoţirii oricăror buni creştini, aşa cum nu ne îndoim că sunt Dragnea&co.

Ne facem datoria omenească ca şi pe cea creştinească de a-i ura tânărului Dragnea multă fericire, casă de piatră, dar şi şansa de a găsi răgazul să reflecteze ceva mai profund la Porunca a şaptea care spune Fură mai puţin! Oricum, mai puţin decât tata. Desigur, îi urăm vlăstarului stejarului din Graţia şi ca familia să-i fie cât mai degrabă binecuvântată cu copii mulţi şi sănătoşi fiindcă, din câte se pare, preşedintele PSD exact asta îşi doreşte. Domnul Dragnea se antrenează de zor pentru a deprinde cât mai bine ceea ce Victor Hugo numea arta de a fi bunic. Dl. Dragnea dă semne nu doar că citeşte de zor basme, însă fiind cam nemulţumit de ele - ce Tinereţe fără bătrâneţe, ce Sarea în bucate, ce Povestea lui Harap Alb! - a început el însuşi să creeze povestioare prin care ambiţionează să rivalizeze nu doar cu Rodica Ojog-Braşoveanu, ci chiar cu John Le Carré.

Domnul Dragnea merge încă şi mai departe şi se vede pe sine drept un Sean Connery, David Niven, Roger Moore sau Daniel Craig venit să filmeze un nou episod din seria James Bond în saloanele şi camerele luxoase ale hotelului bucureştean Athénée Palace. Acolo unde, primăvara trecută, au poposit patru criminali plătiţi de Soros (o zi după, Soros a fost exclus din naraţiune), veniţi la Bucureşti cu misiunea clară de a-i face felul liderului social-democrat român. Pentru ca acesta să nu se mai poată opune intereselor criminale nu doar ale magnatului, ci şi celor ale multinaţionalelor care vor să facă profit pe spinarea contribuabilului român pe care dl. Dragnea vrea să îl facă fericit cam cu de-a sila. Cam tot la fel cum dorea să îl facă Nicolae Ceauşescu. Drept pentru care, scăpat cu viaţă, Bondul nostru de Teleorman va redeschide cât mai curând posibil lucrările la canalul Bucureşti-Dunăre.

Toate chestiile astea verzi şi uscate şi încă multe altele la fel de gogonate au fost debitate marţi seara de dl. Liviu Dragnea sub privirile admirative ale Alessandrei Stoicescu la postul de televiziune Antena 3. Reamintim că miracolele şi năzbâtiile narate de Dragnea au fost prefaţate de altele cam de aceeaşi factură de protejatul domniei-sale, Darius Vâlcov, în compania altui ţuţăr de presă pe nume Chirieac Bogdan. În cursul vorbirii sale, dl. Dragnea a invocat numele a tot felul de doctori pe care îi preţuieşte tare. De la Streinu-Cercel la Ioanel Sinescu şi Mircea Beuran. Oare nu ar putea respectivii să pună repejor mâna pe un telefon, să îşi sune vreun coleg şi să vadă dacă nu sunt vreo două paturi libere la o clinică cu sediul în Berceni? Adică la Obregia. Sau se tem somităţile în cauză, intim legate de PSD, că, dacă dl. Dragnea e vizibil bântuit de ideea comploturilor, ar fi în stare să reinventeze şi un complot al medicilor precum acela născocit de Iosif Vissarionovici Stalin cu foarte puţină vreme înaintea morţii?

Invit cititorii acestui comentariu să aibă amabilitatea de a parcurgeţi şi textul meu pe aceeaşi temă publicat astăzi pe site-ul contributors.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite