Băsescu: Voi susţine un preşedinte de dreapta, dar după europarlamentare. Pe Cătălin Predoiu îl ştiu eu mai bine...

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că va susţine un preşedinte de dreapta, însă îşi va dezvălui opţiunea după alegerile europarlamentare din luna mai.

“Mă gândesc la mai mulţi (n.r. : candidaţi), dar nu fac o nominalizare, pentru că e timpuriu. Dacă voi susţine pe cineva, o voi face după europarlamentare. Aş vrea să fie un preşedinte de dreapta”, a declarat Băsescu, la B1 TV.

Băsescu a conturat şi un profil al viitorului preşedinte, în viziunea sa, care ar trebui “să fie intransigent în relaţia cu partidele”.

“E visul iliescian să avem linişte cu orice preţ şi preţul poate fi şi ţara. Viitorul preşedinte trebuie să fie intransigent în relaţia cu partidele. Nu cred că garantarea liniştii e atributul viitorului preşedinte, ci continuarea procesului de reformă a României, care nu se poate face în linişte”, a argumentat preşedintele.

Întrebat dacă îl consideră potrivit pe candidatul PDL, Cătălin Predoiu, pentru postul de la Cotroceni, Băsescu a răspuns că îl cunoaşte “mai bine” pe democrat-liberal.

“ Iată, m-am despărţit de un an de PDL. Stăteau ascunşi de Băsescu, băgaţi în sertare, nu le dădeam eu voie să iasă de acolo. Pe Cătălin Predoiu îl ştiu mai bine... Este preşedintele care ar asigura linişte deplină peste ţară” , a conchis Băsescu.

Băsescu: Aş vrea un preşedinte de dreapta

Citeşte şi:

Traian Băsescu: Nu exclud posibilitatea de a propune un nou referendum pentru Parlament unicameral

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, astăzi, în emisiunea „Evenimentul Zilei“, despre anul politic 2014. Şeful statului ar prefera să-i urmeze un preşedinte de dreapta şi spune că îşi va exprima susţinerea pentru un candidat numai după alegerile europarlamentare.

Băsescu, despre Iurie Leancă: Are şcoala diplomatică făcută la Moscova

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, în emisiunea Evenimentul zilei, că o unire politică între România şi Basarabia ar putea duce la bun sfârşit parcursul european al Republicii Moldova, în condiţiile în care Partidul Comunist de la Chişinău va obţine un rezultat foarte bun la alegerile parlamentare din acest an. Totodată, Băsescu a trimit unele săgeţi către premierul Moldovei, Iurie Leancă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite