Băsescu: Niciodată nu l-am întrebat pe Coldea despre o anchetă a Elenei Udrea. Povestea cu geanta de bani e o minciună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit astăzi despre anchetarea Elenei Udrea şi a subliniat că nu a avut niciodată discuţii cu şeful operativ al SRI, generalul Florian Coldea, despre dosarul acesteia, pentru că în perioada mandatului său nu au existat denunţuri la adresa fostului ministru al Dezvoltării. Mai mult, Băsescu a susţinut că la data la care Udrea este acuzată că a primit mită, nu se afla în minister.

Niciodată nu l-am întrebat pe Coldea despre o anchetă a Elenei Udrea. Marea poveste cu geanta de bani e o minciună. În timp ce eram eu în mandat nu au existat denunţuri la adresa dânsei“, a spus Băsescu la Gândul Live.

Fostul preşedinte a afirmat că, din câte ştie, Elena Udrea nu se afla în minister la data la care este acuzată că ar fi primit mită, în dosarul "Gala Bute".

„Eu nu spun că Udrea e 100% nevinovată, dar ştiu sigur că nu a luat geanta cu bani. Povestea care se spune, că a venit un investitor, o firmă, i-a dat secretarului general o geantă, secretarul general nu a văzut dacă erau bani sau nu în geantă, cel care a dat banii spune că nu a dat banii din geantă pentru ministrul Udrea, ci pentru secretarul general. Nu am ştiut niciodată ce spune secretarul general. Secretarul general dă opt declaraţii şi abia în a noua spune că i-a dus-o ministrului Udrea. Eu nu cred că Udrea a fost în minister la acea dată. S-au verificat condicile. Probabil, în instanţă, o să spună unde era“, a mai spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite