Băsescu: Legea, aşa cum a modificat-o doamna Andronescu, permite oricărui idiot să devină doctor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat, sâmbătă, legislaţia din domeniul învăţământului, arătând că ”haita mafiei din educaţie, în frunte cu doamna Andronescu”, a aplicat 108 modificări legislative, "în aşa fel încât incompetenţa să rămână să funcţioneze la gimnaziu, la colegiu, în universităţi”. Preşedintele PMP a spus că legislaţia ”permite oricărui idiot să devină doctor”.

Prezent la Arad pentru lansarea candidaţilor PMP la alegerile parlamentare, Traian Băsescu s-a referit, într-un discurs, la starea învăţământului, criticând numeroasele modificări legislative, mai ales cele din guvernarea lui Victor Ponta.

"Haita mafiei din educaţie, în frunte cu doamna Andronescu şi în 2012 cu Guvernul Ponta, a aplicat nu mai puţin de 108 modificări Legii Educaţiei, în aşa fel încât incompetenţa să rămână să funcţioneze la gimnaziu, la colegiu, în universităţi. Înainte, nu puteau să se facă toţi pesediştii doctori, ar fi trebuit să aibă şi ceva în cap ca să poată ajunge doctori. Dar legea, aşa cum a modificat-o doamna Andronescu, permite oricărui idiot să devină doctor, scuzaţi-mi expresia dură", a spus Băsescu.

Şeful PMP a adăugat că Ecaterina Andronescu şi liderii sindicali din învăţământ nu au vorbit niciodată despre interesele elevilor sau ale studenţilor, ci ”doar despre ei”.

”Ei nu pun niciodată problema calităţii a ceea ce predau, vorbesc doar despre ei. Un exemplu este la Ministerul de Interne. Acest minister este cel mai luminat minister: la ei nu există nici bastoane, nici nimic, ei au 600 de doctori. Vă imaginaţi că avem cel mai doctorat minister de interne din lumea asta. Sunt 600 de doctori în Ministerul de Interne. Este o probă a deprecierii sistemului de educaţie aşezat sub pulpana acestei Cati Andronescu", a declarat Băsescu.

Fostul preşedinte susţine că este nevoie de ”programe simple pe care le refuză sindicatele şi mafia din învăţământ".

"Abandonul şcolar este din familiile sărace pentru că statul dă ajutoare sociale pe număr de copii. Copiii rămân acasă în sărăcie, iar tata bea banii la crâşmă, în comună. Să condiţionăm ajutoarele sociale de mersul la şcoală, nu de consumul de alcool, lucruri simple pe care le putem face, chiar dacă asta înseamnă costuri în voturi. Credeţi că PSD-PNL nu au sesizat această problemă? Au sesizat, dar pierd votul beţivului de la cârciumă dacă dirijează altfel ajutoarele sociale, preferă să dea banii şi acceptă drama copiilor care nu merg la şcoală", a încheiat Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite