Băsescu, despre anchetarea alegerilor din 2009: Parchetul General a făcut nişte jocuri, a blocat comisia parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Senatorul PMP Traian Băsescu a criticat, luni, anchetarea de către Parchetul General a alegerilor prezidenţiale din 2009, spunând că Ministerul Public a deschis ancheta ştiind că astfel va fi blocată comisia parlamentară care îşi propunea să investigheze acelaşi lucru.

”Acum însă momentul în care au anunţat începerea unei anchete la Parchet mi se pare nepotrivit, pentru că ştim cu toţii că în momentul în care parchetul preia o anchetă, trebuie să înceteze ancheta parlamentară. Se pare că Parchetul General a făcut nişte jocuri: după ce s-a votat înfiinţarea comisiei au anunţat că încep o anchetă, deci este clar că a fost blocată comisia parlamentară. În prima zi când s-a făcut public faptul că au fost la Oprea în noaptea alegerilor eu am cerut o anchetă a parchetului şi nu s-a întâmplat nimic. Reacţia a apărut abia azi. Deci e clar că e un joc”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte al României a spus că speră ca în urma anchetei Parchetului General să se afle câte dintre voturile valabil exprimate în turul doi al alegerilor prezidenţiale au fost furate în defavoarea sa.

Întrebat dacă la audierile de la parchet ar trebui chemată şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, Băsescu a spus că ar trebui chemaţi toţi cei care au fost la Gabriel Oprea în seara alegerilor.

”De bună seamă, cei care au fost la Oprea în casă ar trebui să fie chemaţi să spună de ce erau acolo pentru că ei erau în timpul serviciului, într-un moment critic al alegerilor, perioada de numărare a voturilor şi de transport a sacilor cu buletine de vot către Birourile electorale judeţene. Deci trebuiau să fie la post la serviciu în biroul lor conectaţi la toate realităţile în caz că se întâmplau incidente, nu la Oprea la cină. La cină cam târzie, ce-i drept, că înţeleg că au început după ora zece”, a mai spus Traian Băsescu.

Şi deputatul PSD Victor Ponta consideră că anchetarea de către procurori a alegerilor prezidenţiale din 2009 ar fi un abuz menit să blocheze ancheta parlamentară pe acest subiect.

"Mie asta mi se pare un abuz şi o şmecherie tipică pentru modul... Ştiţi, domnul Lazăr e un şmecher, aşa, că îl cunosc acum de mult timp. E o şmecherie ca să blocheze comisia", a spus Ponta, cu privire la declaraţiile de luni ale lui Augustin Lazăr privind posibilitatea începerii unei anchete de către Parchetul General.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite