Anul marilor speranţe

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost ani în care s-au schimbat în rău nu doar vremurile, ci şi oamenii, în special cetăţenii care-şi spun politicieni şi au făcut totul pentru a ajunge la putere. Iar această putere politică roşie, care a promovat nu doar încălcarea legilor, ci şi facerea legilor în favoarea infractorilor, a făcut rău, a nemulţumit cetăţenii şi a reuşit să scoată milioane de oameni în stradă, la proteste masive.

După câţiva ani de politică iresponsabilă, de guvernare dezastruoasă a forţelor de stânga, aliate cu falşii liberali şi cu nemuritoarea UDMR, în care ţara a fost dusă pe buza prăpastiei democraţiei, noul an, 2020, pare să fie Anul marilor speranţe pentru mulţi dintre românii care îşi doresc să trăiască aici acasă, o viaţă demnă şi normală. Au fost ani în care s-au schimbat în rău nu doar vremurile, ci şi oamenii, în special cetăţenii care-şi spun politicieni şi au făcut totul, fără scrupule şi fără să ţină cont de nimeni şi nimic pentru a ajunge la putere. Iar această putere politică roşie, aşa zis de stânga, care a promovat cu obstinaţie nu doar încălcarea legilor, ci şi facerea legilor în favoarea infractorilor, a făcut rău, a nemulţumit cetăţenii oneşti, cinstiţi şi a reuşit să scoată milioane de oameni în stradă, la proteste masive faţă de incompetenţă, iresponsabilitate, hoţie, corupţie.

La protestele milioanelor de români, puterea politică roşie şi guvernările sale nu au ştiut să răspundă în mod normal, firesc, inteligent, îndreptându-şi derapajele şi greşelile proprii, ci au reacţionat violent, atât cu jandarmii, cât şi cu măsuri şi legi menite să controleze şi minimalizeze pe cât posibil statul de drept şi să reducă democraţia la stadiul de a le asigura menţinerea cu orice preţ la putere. În acelaşi timp cu impunerea unei politici inadecvate asemănate cu dictatura, cei care au condus România în ultimii ani, au dat şi dovada unei crase incompetenţe în domeniul economic, prin măsuri care au creat nemulţumire, reticenţă şi paşi înapoi în loc să impulsioneze investiţiile şi dezvoltarea în domeniu. De asemenea, tot în dorinţa de a-şi asigura continuitatea la putere, guvernările pesediste au lucrat iresponsabil în plan social, promovând o serie de măsuri controversate, imorale, discriminatorii, fără să ţină cont de realitate şi sustenabilitatea financiară a bugetului, cum ar fi pensiile speciale acordate unor categorii profesionale.

Lipsa reformelor reale şi eficiente în domeniile vitale ale societăţii-educaţie, sănătate-deprofesionalizarea şi subordonarea politică a forţelor de ordine publică, corupţia fără sfârşit, birocraţia nemuritoare dar înfloritoare au fost şi sunt tot atâtea motive de nemulţumire şi nervozitate pentru români. Dar mai ales lipsa de perspectivă care i-a determinat pe milioane de oameni să ia drumul străinătăţii, într-o hemoragie nemaivăzută de emigranţi în ţările vestice. La fel a fost de nemaivăzută până anul acesta, ieşirea la vot împotriva puterii politice a milioanelor de români din Diaspora, dornici să se întoarcă acasă şi să trăiască într-o ţară normală, democratică, unde drepturile să le fie respectate. Iar rezultatele ultimelor două rânduri de alegeri, europarlamentarele din luna mai şi prezidenţialele din noiembrie, 2019, au adus şi marile speranţe de schimbare ale României.

Acum, marile speranţe ale românilor în 2020, sunt legate în special de alegerile parlamentare, programate în toamna acestui an, iar rezultatele din anul care se încheie le-au dat iluzia pe care o pot transforma în realitate că pot schimba culoarea politică a Legislativului, implicit pot influenţa guvernările ce va să vină.

Cred că marile speranţe ale majorităţii românilor, fie că trăiesc în ţară sau străinătate, au o bază reală, sunt mai mult decât îndreptăţite şi pot face ca România să redevină un loc unde pot să trăiască fără frică şi să ofere un viitor bun copiilor, care să nu mai fie nevoiţi să-şi ia lumea în cap pentru a putea trăi decent şi demn.

Dar până la îndeplinirea speranţelor de viitor, românii au aşteptări şi de la actualul guvern provizoriu, care să facă ceva pozitiv până la importantele alegeri parlamentare.

Să dea Dumnezeu ca anul marilor speranţe, 2020, să însemne începutul unei schimbări reale şi de substanţă pentru România, iar majoritatea românilor au puterea să facă posibil această schimbare la toamnă!

La anul şi la mulţi ani!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite