Antonescu: „Regimul proprietăţii de la art. 44 din Constituţie nu necesită modificări“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu FOTO: Arhiva Adevărul
Crin Antonescu FOTO: Arhiva Adevărul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că prevederile de la articolul 44 din legea fundamentală nu necesită modificări cu ocazia revizuirii Constituţiei, menţionând că există prevederi suficiente pentru confiscarea bunurilor dobândite ilicit.

"Respectarea proprietăţii ca valoare fundamentală a unui stat liber, democratic şi a unei societăţi libere pe care noi o dorim consacrată şi păstrată în integralitate, aşa cum se află acum în Constituţie, pe de altă parte lucru care suntem de acord, că averile dobândite ilicit, că bunuri dobândite în urma unor hoţii, unor încălcări de lege şi aşa mai departe trebuie şi pot să fie confiscate, asta este foarte corect, însă credem că începând şi în primul rând cu articolul 44 din Constituţie astăzi acest lucru este posibil, că acest lucru este acoperitor", a susţinut Antonescu.

El a menţionat că articolele care privesc regimul proprietăţii în general pot rămâne nemodificate.

Liderul PNL a afirmat că articolul 44 din legea fundamentală este acoperitor şi nu ar fi necesare modificări.

Antonescu a fost întrebat dacă nu are în vedere solicitarea lui Victor Ponta în ceea ce priveşte exproprierea unor proprietăţi pentru cauze de interes public.

Liderul PNL a precizat că împărtăşeşte preocuparea premierului, dar apreciază că nu este vorba de o situaţie complicată, deoarece există experienţe similare în alte ţări şi pot fi găsite soluţii care să răspundă nevoilor privind aceste cauze, dar şi necesităţii de a nu "fragiliza" regimul proprietăţii.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că vrea să arate că articolul 44 din Constituţie, care priveşte proprietatea, este revizuibil, el spunând că o decizie privind modificarea acestuia trebuie să fie asumată şi să aibă la bază voinţă politică.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite