Antonescu, despre majoritatea formată de PSD: Este ca bomba atomică în Războiul Rece. Nu o folosim, dar o avem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PNL Crin Antonescu FOTO Mediafax
Liderul PNL Crin Antonescu FOTO Mediafax

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat marţi seara majoritatea constituită de PSD fără PNL, după ce mai mulţi parlamentari de la PPDD s-au transferat la social-democraţi.

“Am văzut socoteala dumneavoastră, a ziariştilor şi a domnului Hrebenciuc. Adunarea asta de PPDD-işti este ca bomba atomică în Războiul Rece: nu o folosim, dar o avem. Domnul Hrebenciuc are plăcerea şi dexteritatea de a comunica public aceste lucruri. E o retorică un pic depăşită, dar nu vreau să extind discuţia. Eu, din câte cunosc, sunt convins că nu contabilizează în fiecare zi capturile de PPDD-işti aşteptând aşteptând să rupă USL. Ar fi o prostie de care nu îl cred în stare pe Victor Ponta”, a declarat Antonescu, invitat la Digi 24.

În opinia sa, premierul Ponta nu are intenţia de a rupe coaliţia de guvernare, iar PNL nu resimte asta ca pe o ameninţare.

“E foarte important să vorbeşti ca premier al unui Guvern care are o majoritate legitimă de 70%. E o şansă pe care nu a mai avut-o niciun premier. Am construit-o cu greu împreună şi nu cred că o va irosi. Oricât de sceptici ar fi mulţi din români, nu cred că Ponta – şi din cauza vârstei – e genul de om politic căruia să nu îi pese de faptul că un mare contract cu alegătorii ar fi denunţat şmechereşte pe motive aritmetice. PNL nu resimte asta ca pe o ameninţare. Noi nu suntem atenţi la aşa ceva. Problema noastră nu e dacă se rupe USL, ci dacă reuşeşte”, a mai spus Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite