Ambasadorul SUA la Bucureşti, mesaj înainte de alegeri: Încurajez românii să nu voteze candidaţi care au fost acuzaţi de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadroul SUA Hans Klemm FOTO Eduard Enea
Ambasadroul SUA Hans Klemm FOTO Eduard Enea

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, îi îndeamnă pe români să nu voteze candidaţii care sunt suspecţi de corupţie, arătând că România a făcut progrese mari în domeniul anticorupţiei.

„Eu încurajez partidele politice să selecteze candidaţi care nu sunt acuzaţi de acte de corupţie şi, de asemenea, încurajez românii să nu voteze candidaţi care au fost acuzaţi de corupţie. Dar, aşa cum aţi spus, şi în SUA există prezumţia de nevinovăţie până la proba contrarie. Corupţia politică există şi în Statele Unite, sunt foarte mulţi politicieni care au fost găsiţi vinovaţi de corupţie doar în ultimele luni. Au existat şi membri ai Congresului care au fost găsiţi vinovaţi de corupţie. Acestea sunt probleme cu care se confruntă orice ţară din lume. În SUA, până când cineva este condamnat, nu există o interdicţie în a candida, dar partidele evită orice asociere cu cineva acuzat de fapte de corupţie“, a spus Hans Klemm, într-un interviu acordat site-ului constantanoastra.ro.

Klemm a arătat de ce sunt importante alegerile locale de duminică, având în vedere că sunt primele după tragedia din Colectiv. . „Am simţit că sunt atât o expresie a frustrării cu privire la direcţia în care se îndrepta politica românească în acel moment, cât şi o expresie a speranţei că politica românească se va schimba. Toate alegerile sunt importante, însă acestea sunt deosebit de pline de semnificaţie pentru România şi îi încurajez pe toţi alegătorii să meargă la vot", a spus Klemm.

În acest context, Klemm a lăudat activitatea DNA. äRomânia şi-a înfiinţat o structură de parchet foarte puternică, Direcţia Naţională Anticorupţie, căreia i-a acordat resurse adecvate, o conducere foarte bună. Acum trebuie să se facă mult mai mult în domeniul educaţiei, de exemplu prin cursuri de etică pentru funcţionarii publici, de educaţie civică pentru toţi românii, pentru a pune în aplicare o legislaţie anti-mită mai eficientă", a mai diplomatul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite