Ambasadorul Brumell: Guvernul Cioloş are un mandat foarte important într-o perioadă foarte importantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Brummel FOTO Arhiva Adevărul
Paul Brummel FOTO Arhiva Adevărul

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brumell, a declarat, miercuri, la finalul unei întâlniri cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, referitor la noul Guvern, că acesta are "un mandat foarte important într-o perioadă foarte importantă pentru România".

"A fost o mare plăcere să mă întâlnesc cu domnul Zgonea şi am abordat două teme principale: relaţiile parlamentare dintre Marea Britanie şi România (...) şi situaţia politică din România", a declarat ambasadorul Brumell, la finalul unei întâlniri cu Valeriu Zgonea, la Palatul Parlamentului.

Paul Brumell a ţinut să îl felicite pe premierul Dacian Cioloş în ceea ce priveşte noul Cabinet şi a spus că mandatul acestuia din urmă este unul "foarte importat", iar Marea Britanie aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu noii miniştrii.

"Vreau să îl felicit pe domnul Cioloş în ceea ce priveşte noul Guvern. Este un mandat foarte important într-o perioadă foarte importantă pentru România şi Marea Britanie aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu toţi miniştrii noi", a spus Paul Brumell.

Întrebat dacă un guvern tehnocrat este o alegere bună pentru România, Paul Brumell a afirmat că se bucură că Parlamentul a luat această decizie şi că noul Guvern a întrunit sprijinul majorităţii parlamentare.

Potrivit ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti, Guvernul Cioloş va avea foarte multe de făcut şi în ceea ce priveşte economia românească şi pregătirea pentru alegerile din anul 2016.

"Sunt foarte multe de făcut şi în ceea ce priveşte economia, pregătirea pentru alegerile din 2016 şi îi urez foarte mult succesc domnului Cioloş şi noului Guvern", a spus Brumell.

Întrebat dacă îl cunoşte pe Dacian Cioloş, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a declarat că l-a întâlnit pe Cioloş pentru prima dată în anul 2014, în România, la un eveniment la care actualul premier purta "o ie foarte frumoasă".

"Da, m-am întâlnit cu domnul Cioloş prima dată la Rural Fest, în 2014, în România, şi am fost foarte impresionat, pentru că domnul Cioloş a purtat o ie foarte frumoasă", a povestit Brumell.

Întrebat dacă va avea o întâlnire, în perioada următoare, cu Dacian Cioloş, Brumell a declarat că, probabil, premierul are multe de făcut, însă, dacă este posibilă o întrevedere cu noul premier, aceasta i-ar face o mare plăcere.

Ambasadorul britanic a declarat că a discutat cu Valeriu Zgonea, care este şi preşedintele grupului parlamentar de prietenie România-Marea Britanie, şi despre revigorarea relaţiilor parlamentare dintre cele două ţări.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite