Alina Gorghiu (PNL): „Decizia CCR pe legea referendumului poate fi doar de respingere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Alina Gorghiu crede că decizia Curţii Constituţionale cu privire la sesizarea preşedintelui Traian Băsescu pe modificările aduse legii referendumului nu poate fi decât una de respingere.

„Mi se pare lipsit de logică faptul că Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege prin care se modifică legea referendumului. Evident, Curtea Constituţională, în opinia mea, nu are niciun fel de altă soluţie decât să respingă această sesizare ca fiind nefondată“, a susţinut Gorghiu, citată de Mediafax.

În opinia sa, şeful statului a sesizat CCR pentru „a întârzia sau chiar bloca procesul de revizuire a Constituţiei“, iar termenul stabilit pentru 23 octombrie este exagerat.

„Din moment ce s-a pronunţat deja asupra argumentelor, nici nu se punea problema să fie necesar un termen de 30 de zile, ci un termen mult mai scurt. Este vorba despre o lege compusă din patru articole din care doar două sunt contestate, pe care Curtea s-a mai pronunţat o dată“, a mai spus deputatul PNL.

De asemenea, aceasta a precizat că şeful statului este obligat să promulge legea referendumului cu prag redus până la 2 noiembrie anul acesta, în cazul în care CCR va emite decizia pe 23 octombrie.

„Cer public Curţii Constituţionale ca, pe data de 23 octombrie, să se uite peste cele două articole contestate pe care s-a uitat şi data trecută la sesizarea PDL şi să-şi dea seama în cel mai scurt timp că nu are altceva de făcut decât să  o respingă ca nefondată şi să o trimită cu celeritate preşedintelui care şi el va constata, spre nefericirea domniei sale, că nu va avea altceva de făcut decât să o promulge într-un termen de 10 zile“, a conchis Alina Gorghiu.

Traian Băsescu a trimis la 21 septembrie preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Şeful statului a susţinut că legea este neconstituţională deoarece contravine dispoziţiilor Articolului 1, alin. (3) din Constituţie, potrivit cărora „România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite