Alegeri prezidenţiale 2014. Iohannis: Românii sunt prost conduşi. Avem un Guvern fără niciun fel de gândire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis, candidat al ACL pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă, a vorbit duminică seară în cadrul unei emisiuni a postului Digi24 despre campania sa, adversarii politici din cursa pentru prima funcţie în stat şi diferite chestiuni de politică externă.

Klaus Iohannis a vorbit şi despre vizita lui Elmar Brok la Sibiu, politician german care ocupă în prezent funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe  din Parlamentul European. Reprezentantul german l-a comparat pe Iohannis cu primul cancelar al Germaniei al Republicii Federale Germania, Konrad Adenauer.

„Brok a vorbit şi în calitate de preşedinte de comisie, dar şi în calitate de membru al popularilor europeni la Sibiu”, a precizat candidatul ACL pentru funcţia de preşedinte al României.

Întrebat de ce nu avem trimis de la Washington un ambasador, Iohannis s-a ferit în spune vreun posibil motiv precizând că aceasta este o întrebare care trebuie pusă direct Departamentului de Stat american.

„Mai bine întrebăm la Departamentul de Stat şi aflăm răspunsul. Nu cred că e bine să face speculaţii asupra acestui subiect. Întrebăm şi poate ni se răspunde”, a subliniat Iohannis  

Actualul primar al Sibiului a criticat şi actuala guvernare despre care a afirmat că nu are un proiect de administrare a acestei ţări. Mai precis, guvernul Ponta este considerat vinovat pentru situaţia din prezent.

„Românii sunt prost conduşi, asta e cea mai mare problemă. Avem un Guvern fără niciun fel de gândire”, a adăugat Iohannis.

Candidatul ACL pentru prima funcţie în stat a punctat şi posibilele motive care ar sta la baza alegerii sale de electorat la următoarele alegeri : „Fiindcă eu am dovedit că sunt un politician care face ce promite, faţă de unii care guvernează acum (…) oamenii îşi pot da singuri răspunsul. Pe sibieni îi putem întreba dacă le merge mai bine de când este primar Klaus Iohannis”.

Întrebat despre casele pe care le ţine, candidatul ACL pentru prima funcţie în stat a spus că actuala sa locuinţă a fost cumpărată la începutul anilor '90, după ce a vândut apartamentul cu patru camere în care au locuit înainte el şi soţia sa. În plus, diferenţa de bani pentru noua casă a fost strânsă prin veniturile din salariu şi meditaţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite