Adevărul Live. Fostul lider al TSD. Mihai Sturzu: PSD îl regretă pe Victor Ponta. Mai are multe de spus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MIhai Sturzu. FOTO Eduard Enea
MIhai Sturzu. FOTO Eduard Enea

Deputatul independent Mihai Sturzu, fost preşedinte al tineretului social-democrat, a vorbit, marţi, la Adevărul Live, despre viitorul PSD, candidatura sa la Primăria Municipiului Braşov şi relaţia cu Liviu Dragnea.

Principalele declaraţii:  

Primarul Scripcaru a fost cel mai bun primar. Am o relaţie bună cu el, dar  nu ştiu dacă va mai candida sau nu.

Despre proiectele sale pentru Braşov

Avem foarte mulţi braşoveni în străinătate care vor să investească, dar nu au încredere. Un program pentru tineri care vor să investească în Braşov. Trebuie să avem în vedere investiţii mari, investiţii mici. Nu trebuie ignorat capitalul autohton. Turismul. Celebra investiţie pentru aeroport. Eu sunt pilot de avion, dar această investiţie a fost folosită în toate campaniile. Nimeni nu poate să spună câţi bani au fost investiţi acolo. Cum să bagi zeci de milioane de eruo în trei metri de beton? Primul lucru este să vedem dacă pista mai este funcţională. Timpt de trei ani a îngheţat. Doamne fereşte să nu poată să fie iomologată.

De ce la Primăria Braşov

Candidez pentru că sunt braşovean. Mama e din Bucureşti. De când mă ştiu sunt la Braşov. M-a născut la Bucureşti pentru că erau alte condiţii.

Luni depunem semnăturile. Duminică voi dace un filmuleţ şi voi spuen cât am cheltuit. Voi spune că am venit la această emisiune şi nu m-a costat nimic. Am cumpărat veste cu 48 de lei bucata. Autorizaţia de la Primărie pentru a pune corturile a costat cel mai mult. Voi face un calcul corect care a fost finanţată din economiile mele.

De ce candidează independent?

Am avut discuţii cu partidele. Motivele pentru acre am plecat din PSD se regăsesc în toate partidele. Nu am găsit partidul care să corespundă criteriilor de transparenţă. Aştept o reformă a partidelor.

Ce şanse are

Eu nu am bani de sondaje, dar a fost publicat un sondaj făcut de PSD. Candidatul PSD, dar nu s-a hotărât care este candidatul, are 28%, sub scorul partidului. Următorul este candidatul PNL. După trei săptămâni de stat în stradă sunt cu 14%. Sociologii m-au felicitat.

Relaţia cu PSD

Mă văd cu foştii mei colegi la Parlament. Îmi spun că s-a adeverit tot ce am spus eu în octombrie. PSD îşi face planuri înainte şi după 22 aprilie. Niciodată nu m-aş întoarce în acest PSD. Problema mea a fost de princpii. Cum să mai avem o problemă cu comunismul după 26 de ani de la Revoluţie. Ca partidele să scape de umbra comunismului trebuie să roage nişte oameni să plece acasă. Marian Oprişan, Vasile Blaga, Traian Băsescu.

Despre relaţia cu Victor Ponta

Victor Ponta mai are multe de spus. Aveam o relaţie mult mai bună când nu eram în partid. Avem o relaţie civilaziţie. Nu ne sunăm săptămânal, nici măcar lunar.  O să vă dau nişte informaţii din interior. PSD îl regretă pe Victor Ponta. Trebuie să lămurească câteva chestiuni public. Povestea cu doctoratul, acea notă de superioritate de care spuneau oamenii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite