Ben-Oni Ardelean (PNL): Ţuţuianu a pus piciorul pe scara avionului spre SUA şi a fost dat afară. Să fim serioşi, nu greşelile de comunicare au contat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalul Ben-Oni Ardelean, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a vorbit, la Adevărul Live, despre criza de la Ministerul Apărării, lupta PNL cu PSD, precum şi reacţiile partidului său la politicile economice şi fiscale ale Guvernului Tudose.

Adevărul: Cine merge în SUA dacă nu maia vem ministru al Apărării?

Ben-Oni Ardelean. Domnul Dragnea poate să trimită pe oricine, chiar şi pe femeia de serviciu. Eu n-am o problemă că trimite secretara, dra în acest conmtext dăm prost. Vrem să ne consolidăm o imagine, dar când pune ministrul piciorul pe scara avionului îl dăm afară că a făcut greşeli de comunicare. Hai să fim serioşi! Olguţa face greşeli de comunicare şi nu o dă nimeni afară. 

Cine va semna contractele pentru rachete cu SUA?

Să semenezi contracte nu e o porblemă. Problema e să îi cheltui chibzuit. În acest moment, există o negociere nu doar pe securitate, ci una foarte amplă, care trebuie să fie în avantajul statului român. Dacă noi dăm bani pe apărare, trebuie să cerem investiţii. Din păcate, nivelul de înţelegere este cel de la Tel Drum: găinării ieftine. Eu nu am auzit un oficial din statul român în care să spună: ne dorim asta. N-am auzit nici în guvernarea Cioloş, nici în guvernarările Grindeanu, Tudose- Dragnea. România nu are nici măcar un singur proiect pentru care ambasadorii să se lupte. Cei 2% alocaţi Armatei ar trebui să ne aducă plus-valoare nu doar îăn zoina Apărării, asta ar trebui să înţeleagă domnul Dragnea. 

PSD a început, prin ASF, o anchetă pe numele colegului dvs Florin Cîţu. 

Partidul-stat este cel mai mare pericol la adresa democraţiei. Este un abuz. Eu, ca parlamentar, pot să spun ce prostie vreau, e treaba mea dacă mă va taxa partidul sau electoratul. Dar PSD foloseşte o instituţie a statului- ASF- pentru a sancţiona un parlamentar. E un abuz şi e abia începutul. PNL consideră că această demonstraţie de forţă pe care PSD o exercită asupra propriilor parlamentari este contraproductivă, dar asta e problema lor. Problema mea e că PSD foloseşte instituţiile statului, printr-o căpuşare a lor, pentru lupta politică. Cred că lucrul acesta va fi sancţionat de către electorat, dacă nu va fi sancţionat şi penal. 

PNL mai susţine alegerea primarilor în două tururi, că ieri v-aţi abţinut?

Cred că a fost o greşeală de organizare. Pot să vă spun că ieri a fost o mare vânzoleală în Parlament. Categoric, PNL susţine alegerea primarilor în două tururi. Ba chiar eu am propus şi alegerea parlamentarilor în două turui în colegii uninominale, dacă e să vorbim despre reforma clasei politice.  Am văzut ce s-a întâmplat cu acest USR. Nici PPDD nu era aşa aiurit. Este incredibil să vezi cum oamenii aceştia adunaţi de nu ştiu unde spun zilnic atâtea inepţii. Asta s-a crezut că este reforma în clasa politică. Nu, nu este. Este o mare prostie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite