Purtătorul de cuvânt al PNL, la Adevărul Live: Ponta nu a fost atacat că e român şi ortodox. Nimeni nu va fi atacat în România pe motiv că are ochi albaştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina, Gorghiu, purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal FOTO Adevărul
Alina, Gorghiu, purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal FOTO Adevărul

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, la Adevărul Live, că discursul premierului Victor Ponta, care a făcut referire la tema religioasă, va avea un efect contrar celui scontat de echipa preşedintelui PSD.

Puneţi întrebări invitatului şi urmăriţi emisiunea în modulul live.adevarul.ro

Principalele declaraţii:

Despre strategia PNL pentru prezidenţiale

În campania asta, mesajul a fost făcut public la Congresul de fuziune de preşedintele Iohannis. Nu o să coborâm nivelul discursului, indiferent cât de jos îl duce Victor Ponta. Nu am de gând să răspund la mârlănii. Victor Ponta a făcut mai mult decât să lanseze nişte teme de atac. A folosit teme ca religia, etnia. Ponta crede că exploatează nişte teme care ar putea să îi aducă lui succes electoral în detrimentul altui candidat. Eu cred că lucrul ăsta se va întoarce ca un bumerang. Ce trebuie să facă PNL este să nu reacţioneze la genul ăsta de declaraţii.

Ponta nu a fost atacat că e român şi ortodox. Nimeni nu va fi atacat în România pe motiv că are ochii albaştri, suntem o ţară de oameni normali. Anticiparea unor potenţiale sensibiiltăţi în rândurile populaţiei de către premier arată o malformaţie politică. Asemenea teme nu reprezintă în România anului 2014 decât o malformaţie politică.

Faptul că domnul Iohannis este un bun administrator, este competent nu are niciun fel de legătură cu etnia domniei sale, nici măcar cu discursul politic. Profilul de candidat la prezidenţiale ar trebui să aibă alţi parametri de discuţie. Nu pot să cred că cineva care trăieşte în ţara asta nu se gândeşte la următoarele lucruri când votează: la competenţă, la mediator, vorbim de un profil de prezidenţiabil care nu trebuie să fie în antiteză cu nimeni, ci trebuie să fie un profil coerent, să ştie ce înseamnă funcţia integratoare în stat.

PNL nu va folosi niciodată o temă de campanie negativă. Pentru noi, Traian Băsescu este istorie. Este o temă falsă de campanie a PSD. Băsescu nu mai este candidat la alegeri, Ponta, da. Klaus Iohannis, foarte probabil, va fi candidatul dreptei din România. Traian Băsescu este candidatul imaginaţiei lui Victor Ponta.

Victor Ponta riscă o contestare a candidaturii sale.

În ce-l priveşte pe Tăriceanu, orice vor pentru el înseamnă un vot pentru PSD. Sper să îi convingem pe oameni de acest lucru.

Despre desemnarea candidatului dreptei

Sondajul ar fi gata în jur de 8-9 august. PDL a întârziat un pic cu sondajul. Săptămâna viitoare va fi gata.

Teoretic, acest lucru, într-un for de decizie politică se va tranşa. Se va ţine cont de rezultate, dar, formal, ai nevoie de o desemnare. În mod normal, în forul Delegaţiilor Permanente reunite, conducerea partidelor în oglindă.

În momentul ăsta, PSD nu are un candidat la Preşedinţie, dar nu are sens să ne mai prefacem. Este Victor Ponta. Toată ţara ştie că Ponta este candidat, toată ţara va şti în 10-11 august care este candidatul PNL.

Despre MRU

Chiar dacă preşedintele Iohannis a antamat deja o temă, liniştea, într-o competiţie politică, într-un partid viu, dinamic, cu oameni care sunt extrem de buni politicieni e firesc să existe o dorinţă de maximizare a şanselor sale. Nu poate să vină Cătălin Predoiu şi să spună că s-a resemnat. E firesc să spună că doreşte să fie el cel desemnat, dar e imposibil să mai ai un sondaj la finalul lunii august. Nu te mai încadrezi în calendarul electoral.

Am fost foarte încântată că şi în PNL am avut de ales.

Despre procesul lui Klaus Iohannis cu ANI

Preşedintele ANI a arătat că nu există niciun termen la ÎCCJ pe acest dosar. Eu nu pot să anticipez cu exactitate termenul, dar ţinând cont de procedurile de la ÎCCJ, sunt mai mult decât convinsă că termenul va fi în 2015. O soluţie în dosarul acesta mai devreme de 2015 nu va fi. Fără să intru în discuţia pe dosar, este un dosar cu o soluţie coerent argumentată de magistraţii Curţii de Apel Alba. S-a invalidat raportul ANI şi Iohannis a obţinut o decizie prin care i se dă dreptate. Lucrul ăsta, ca avocat îl spun, nu are cum să nu se repete.

Despre profilul lui Klaus Iohannis:

În momentul ăsta, este o comunicare nu atât de accelerată din partea preşedintelui, tocmai pentru că e o competiţie. Apoi, vom veni cu oferta noastră pentru prezidenţiale.

În momentul ăsta, este o comunicare nu atât de accelerată din partea preşedintelui, tocmai pentru că e o competiţie. Apoi, vom veni cu oferta noastră pentru prezidenţiale.

Competiţia internă a impus o oarecare tăcerea din partea preşedintelui PNL, dar începând de săptămâna viitoare vom comunica la nivelul aşteptărilor electoratului. Din momentul în care este desemnat candidat, vor fi trei luni de mers foarte mult prin ţară. Avem în plan să călcăm fiecare judeţ de două-trei ori. Sunt absolut convinsă că Sibiul va fi o locaţie pe care nu ne putem permite să o ratăm. Fuziunea a însemnat un moment foarte clar pentru membrii fiecărui partid. Nu spun că nu au existat sensibilităţi, e greu să armonizezi în scurt timp două structuri atât de mari, dar dacă ne uităm în spate, gândiţi-vă că în două luni de zile, cele mai mari obstacole au fost depăşite şi până la prezidenţiale vom reuşi să convingem până la ultimul membru că structura asta îi reprezintă.


După lansarea lui Victor Ponta, candidatul PSD la preşedinţie, partidele din ACL trebuie să anunţe în următoarele zile cine va fi politicianul pe care îl sprijină pentru funcţia de preşedinte.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite