VIDEO Grigore Cartianu, la Adevărul Live: „2014 va consfinţi de facto separarea PSD de PNL”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii Grigore Cartianu şi Liviu Iolu explică de ce şi-a schimbat discursul candidatul la preşedinţie Crin Antionescu. Liderul PNL a început, de câteva săptămâni, să-l atace public pe aliatul său din USL, Victor Ponta, şi să îl ignore pe adversarul său tradiţional - Traian Băsescu.

Grigore Cartianu: Este un balet ieftin regizat între Ponta şi Antonescu. Nu ştiu care e femeia politică în căsnicia asta a lor. Faptul că vorbim despre gâlceava lor ne răpeşte momente bune să vorbim despre Roşia Montană, despre proteste, despre jaful de la TVR

USL va da semnale tari cu un an înainte de prezidenţiale. La europarlamentare va fi o ruptură faptică. În unele judeţe vor fi războaie grele în USL. 

Nu se vor mai reuni în USL. 2014 va consfinţi de facto separarea PSD de PNL.  

Despre candidatura lui MRU la Preşedinţie: S-a lansat ca un candidat al dreptei fără să întrebe pe cineva. 

MRU, ca să aibă şanse la Preşedinţie, are nevoie de două lucruri: susţinere PDL şi doi: susţinere Băsescu+ Mişcarea Populară. Altfel nu are şanse. Are un partid prea mic. Mişcarea pe care trebuia s-o facă era să se ducă în PDL, să participe la alegeri interne şi să aibă câştig de cauză. 

Cristian Preda nu trece de votul popular. Nici Monica Macovei, care are mari merite, nu trece proba electorală,. Una e să fii foarte bun în ceea ce faci şi alta să convingi poporul să te voteze.

Populaţia aşteaptă nici promisiuni deşănţate. Dacă nu găseşti o formulă prin care să câştigi un eşantion de populaţie, atunci nu merită. 

Cel mai puternic candidat pentru Preşedinţie  din PDL rămâne Emil Boc. Are imaginea de om cu adevărat cinstit. Încă este judecat pentru faptul că a tăiat salariile. Unii vor înţelege, alţii nu. Boc va deveni foarte puternic: dacă în 2014, atunci în 2016, la europarlamentare, va fi liderul opoziţiei. 

Rezistă ori se rupe USL din cauza declaraţiilor lui Crin Antonescu? Grigore Cartianu face pronosticuri la Adevărul Live


Noua atitudine a liderului PNL - care l-a taxat la sfârşitul săptămânii trecute pe Victor Ponta pentru amestecul în justiţie - arată că ”prezidenţiabilul” USL nu mai vede un adversar în Traian Băsescu ci chiar în ”camaradul” său Victor Ponta. 

Premierul a evitat să reacţioneze pe măsura atacurilor lui Crin Antonescu mărginindu-se să declare că liberalul probabil ”este consiliat greşit”. 

În această dimineaţă se va tranşa ”războil fratricid” din interiorul Uniunii Social Liberale într-o şedinţă care a început la ora 10.00 şi la care participă toţi şefii alianţei care se află la guvernare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite